Ennen kuin jätät palautetta


Otan mielelläni vastaan palautetta ohjeistani/kirjoituksistani.
Antamasi palaute menee ensin tarkistattavaksi, mitään ei julkaista automaattisesti.

En julkaise palautetta, joissa on:
  • asiatonta, mitenkään ohjeisiini liittymätöntä tekstiä
  • vihapuhetta
  • kysymyksiä, jotka soveltuisat paremmin jonnekin sopivalle foorumille*
  • arveluttavaa tietoa/linkkejä yms.
  • ala-arvoista kieltä yms.
  • sähköpostiosoitteita

Näin siksi, etten voi tarpeen vaatiessa editoida palautteista asiattomuuksia pois, joten asiaton palaute jätetään yksinkertaisesti vain julkaisematta.

* 
Valitettavasti en voi tarjota kysymys/vastaus -palstaa, enkä voi vastailla kysymyksiin. Saan melko paljon kysymyksiä, varsinkin Windowsiin liittyen, mutta jo pelkästään ajanpuutteen vuoksi en voi alkaa vastailemaan niihin. Sitä paitsi olen kyllästynyt siihen, että olen joskus nähnyt suurenkin vaivan vastauksessani etsiessä ratkaisua, ja kiitokseksi ei ole tullut edes viestiä että auttoiko vai ei, kiitoksista puhumattakaan. Joten, jos sinulle herää jokin tietokoneita koskeva kysymys, ole hyvä ja käänny jonkun sopivan keskustelufoorumin puoleen.

Julkisesti kysytyssä kysymyksessä on se etu, että siinä voittavat kaikki. Kysyjä saa vastauksia useammalta henkilöltä, ja joku muu voi joskus apua etsiessään löytää keskustelun ja hyötyä siitä. Kaikki tämä jää saamatta jos vain kehtaamisen vuoksi yrität kysellä yksityisesti apua.

Jos et kehtaa kysyä julkisesti kysymystäsi, niin anna olla. Etsi itse vastaus. Älä pyydä apua minulta, en enää vastaa ollenkaan tällaisiin viesteihin.

Itsellä ei ole tällä hetkellä suositella mitään foorumia, Muro on hanurista, Suomi24 ei kannata edes lukea, ja eräs foorumi on muuttunut ilmeisesti Rasmus-foorumiksi. Mutta etsi itse joku sopiva.


Jos haluat, voit jättää palautetta ohjeistani/kirjoituksistani myös sähköpostitse osoitteeseen yamaneko@spamcop.net. Huomaathan, etten välttämättä vastaa viesteihin, jos ne eivät täytä jo aikaisemmin mainittuja ehtoja.

-neko, päivitetty 7.4.17