maanantai 9. marraskuuta 2015

Ei, ei, ei! Taas se alkaa! Ja joka vuosi vain aiemmin.

En kes­tä näi­tä jou­lu­mai­nok­sia. Nii­den vuok­si vuo­si vuo­del­ta in­hoan jou­lua yhä enem­män.

Ensim­mäi­nen in­hok­ki TV-mai­nos tu­li jo va­li­tuk­si per­jan­tai­na 6.11. kun Clas Ohlsonin to­del­la vas­ten­mie­li­nen jou­lu­mai­nos lä­väh­ti ruu­tuun. Jou­lu­mai­nos­tus­ta jo 6. mar­ras­kuu­ta! Ei hem­met­ti! Ja koh­ta tuo­ta jou­lu­ros­kaa on jo­ka paik­ka pul­lol­laan.

TV:ssä joulu­mainos­ten välttä­minen on vielä helppoa, sen kun hyppii kaikki mainokset yli. Mutta entä lehdet, esim. Hesari (ilta­päivän roska­lehtiä en onneksi edes lue), tai kauppa­keskuk­sien mainos­jollo­tukset. Ja kaikki se stressi ja ruuhka... Aaargh. Onneksi joulu on vain kerran vuodessa (ja juhannus joka kesä).

Ai vitsi kun joulusta ja kaikkeen siihen liitty­västä selviää niin jo helpottaa. Mutta ei Joulun vaiku­tukset ole ohi 27.12. kun ensimmäi­set ALEt alkaa, ehei. Ennen ja joulun jälkeen riittää ties mitä pyhiä loppiai­seen asti, jolloin ei tiedä milloin kaupat yms. ovat auki. Ja jos tietääkin, niin ihmiset ovat kuole­massa nälkään sen yhden päivän vuoksi kun kauppa on kiinni, ja kaupoissa järjet­tömät ruuhkat jo aamupäi­västä asti.

Huh. Ehkä kun selviää helmi­kuulle niin vähän jo helpottaa. Toivotta­vasti.Ei kommentteja: