torstai 30. heinäkuuta 2015

Windows vinkkini lopetti

Tai oi­keas­taan vin­kit lo­pet­ti jo muu­ta­ma vuo­si sit­ten, kun Windows 8 il­mes­tyi. Voi olla, että jotain oh­jei­ta on tul­lut sen jäl­keen­kin, mut­ta pää­osin vink­kien te­ke­mi­nen kes­key­tyi, kos­ka in­ho­sin Windows 8:aa sy­dä­me­ni poh­jas­ta. Nii­npä tau­otin vink­kien te­koa. En vain tien­nyt sii­nä vai­hees­sa et­tä ky­sei­nen tau­ko ve­nyi­si lo­pul­ta lo­pet­ta­mi­seen. Eli mi­tään dra­maat­tis­ta ei ole ta­pah­tu­nut :)

Jotenkin päätös lopettamisesta kypsyi, kun tänään yritin päivittää Windows 7:ää (x64 Ultimate) Windows 10:een. Ja kun se ei nyt ottanut onnistuakseen, tekipä mitä tahansa, ja vaikka se kenties ehkä olisi myöhemmin onnistunut, niin päätös kypsyi siinä taistellessa 10 koneeseen. En oikeastaan edes halunnut päivittää, ja mielessä oli jo ollutkin että levykuvasta pystyn nopeasti palauttamaan Windows 7:ään jos eksoottisemmat ajurit (esim. 64-bittinen Topfield USB-ajuri) eivät toimi. Joten jos itselläni ei ole Windows 10:ä, niin miten voin tehdä sille ohjeita ja vinkkejä? Niinpä oli oikeastaan helpotus päättää, että se oli tässä.

Vanhat Windows vinkit säilyvät ainakin toistaiseksi luettavista, mutta päivityksiä ei enää tule edes sitä vähääkään mitä tähän asti. Eli ei suurta muutosta todellakaan. :)

Erittäin hyvä paikka kysyä apua Windows ongelmiin on MuroBBS:n Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit. Suosittelen lämpimästi.

Lisäys 31.7.15 Päi­vi­tin kui­ten­kin Windows 10:een kun al­koi ot­ta­maan pää­hän, et­tä en­kö to­del­la­kaan saa edes Windowsia päi­vi­tet­tyä. ;)

Täl­lä ei ole kui­ten­kaan vai­ku­tus­ta it­se lo­pe­tus­pää­tök­seen.
-neko


Linkkejä

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Harmi! Vinkeistäsi Seiskaan ja Vistaan oli moneen kertaan iloa. Kiitos niistä kuitenkin!