maanantai 17. maaliskuuta 2014

Viikon softavinkki - vko 12 - JuiceDefender

Viikon 12 softavinkki on Android-laitteen akkua säästävä JuiceDefender.

Suuren näytön omaavat puhelimet ja tabletit kuluttavat akkua melkoisesti. Näytön jälkeen seuraavaksi eniten virtaa vievät tietoliikenne ominaisuudet. Näyttö tuleekin sammutettua joko itse tai automaattisesti mutta jaksaako käsin joka kerta säätää että Wlan ja mobiilidata ovat pois päältä? Itse en ainakaan jaksa.

JuiceDefender on mainio ohjelma säästämään akun kulutusta. Kun näyttö on ollut kiinni määritellyn ajan eikä nettiliikennettä ole, JuiceDefender sulkee haluamasi radiot (Wlan, mobiilidata, bluetooth). Nettiyhteys luodaan kuitenkin oletuksena 30 sekunniksi 15 minuutin välein jolloin esim. sähköpostit yms. tulevat päivitetyksi. Kun käyttäjä taas ottaa laitteen käyttöön eli kytkee näytön päälle, JuiceDefender palauttaa yhteydet siten miten käyttäjä ne on asettanut. Parhaimillaan JuiceDefender lisää akun kestoa vähintään kaksinkertaiseksi.

Jos haluat että vaikka näyttö olisikin sammutettuna, niin yhteyksiä ei suljeta jonkun tietyn ohjelman olessa käynnissä, voit määrittää ohjelman JuiceDefenderin asetuksiin. Näin esim. nettiradio tai Spotify yms. pysyvät taustalla soimassa.

JuiceDefenderistä on olemassa kolme versioita: ilmainen, Plus ja Ultimate. JuiceDefender sisältää laajimmassa Ultimate-versiossaan erittäin laajan valikoiman säädettäviä asetuksia, joten asiaan keskittymällä saat virittelyä akun säästön äärimmilleen. Koska minulla on ollut maksullinen Ultimate jo pitkään en muista mitkä ominaisuudet ovat vain maksullisissa ja mitkä myös ilmaisessa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ensin ilmaista mutta myös tarvittaessa ostamaan maksullisen Ultimaten jos kiinnostaa hieroa asetuksia tarkkaan.

Valitettavasti ohjelman kehitys näyttää loppuneen, tai ainakaan uusia versioita ei ole tullut pitkään aikaan. Ehkäpä ohjelma on niin valmis ettei päivityksiä ei tarvita? ;) Ohjelma toimii kuitenkin ainakin Android 4.x puhelimilla (itse olen käyttänyt Samsung Galaxyn S3 ja S4 malleilla). Lisää vastaavia ohjelmia löytyy Google Playstä.


Linkkejä

Ei kommentteja: