maanantai 16. joulukuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 51 - Delayed Lock

Viikon 51 softavinkki on Android -laitteen näytön viiveellä lukitseva Delayed Lock.

Jos käytät Android-laitteessasi näytön sulkemisen yhteydessä jotain lukitusta, nostat luonnollisesti tietoturvatasoa. Toisaalta joskus on aika rasittavaa antaa tunnuksia joka ainut kerran kun haluaa jotain laitteesta katsoa. Olisi mukava jos saisi pienen viiveen, jonka aikana voi näyttöä availla ja sulkea ilman tunnusten syöttämistä.

Delayed Lock on ohjelma jolla saa lisättyä viiven näytön sulkemisen aiheuttamaan lukkiutumiseen. On mukavaa että tiedät lukituksen kyllä toimivan, mutta toisaalta sinulla on tietty viive lukituksessa jonka aikana sinulta ei kysytä tunnuksia näytön avaamisen yhteydessä. Näppärää kun kun esim. olet juuri sulkenut näytön mutta sitten mieleesi tuleekin tarkistaa jokin asia vielä kännykästä. Laite lukkiutuu normaalisti Delayed Lockiin asentamasi viiveen jälkeen.

Delayed Lockiin saa myös laajennuksia joilla tutun Wifin löytyessä tai tietyssä sijainnissa Delayed Lock ei lukitse puhelinta ollenkaan, mutta poistuttaessa näiden läheisyydestä Delayed Lock toimii jälleen normaalisti. Itse olen asettanut ettei Delayed Lock lukkiudu kotona ollenkaan.

Jos käytät jotain akun säästäjää (esim. JuiceDefender) sulkemaan Wifin näytön ollessa kiinni, ei tutun Wifin tunnistaminen onnistu. Tällöin kannattaa käyttää sijaintiin perustuvaa laajennusta, ja siinäkin riittävän suurta aluetta.

Pieni vinkki: Delayed Lock ohjelman avaaminen kannattaa suojata itse Delayed Lockin asetuksista. Tästä on kaksi etua: kukaan pääse muuttamaan asetuksia ilman tunnuksiasi ja toiseksi saat kotiruudullesi kuvakkeen josta voit lukita laitteen nopeasti.

Toki Delayed Lock sisältää myös widgettejä esim. nopeaan lukitukseen mutta ne vievät mielestäni liikaa tilaa aina niin täynnä olevalta kotiruudultani ja toimivat epävarmemin, ainakin allekirjoittaneen SGS4:ssä Delayed Lockin widgetit aiheuttivat jossain tilanteissa jumituksia/kaatumisia. Tätä ongelmaa ei siis ole jos käytät Delayed Lockin tavallista kuvaketta.


Linkkejä

Ei kommentteja: