maanantai 2. joulukuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 49 - SCR Screen Recorder

Viikon 49 softavinkki on Android-laitteen näytön videoksi kaappaava SCR Screen Recorder.

Kuva kertoo tuhat sanaa, video vielä enemmän. Joskus on tarpeen näyttää videolla jotain toimintaa jota olisi vaikea kuvin ja sanoin kertoa. Tällöin voi sopivalla ohjelmalla kaapata näytöltä videota ja näyttää videolla mitä haluaa kertoa. Windowsille tällaisia ohjelmia on runsaasti, mutta entä Androidille?

SCR Screen Recorder on Androidille saatava ohjelma, joka kaappaa videoksi sen mitä laitteen ruudulla tapahtuu.


Alla on tallennettu video esimerkin vuoksi, miten Root uninstallerilla poistetaan joutava Google Play -lehtikioski pois käytöstä (kyseessä järjestelmäohjelma, joten tavallinen poisto ei ole mahdollista). Videolta selviää esimerkkinä oleva toimi nopeammin kuin sarjasta kuvia.

SCR Screen Recorderilla tallennettu esimerkkivideoVaatii roottauksen

Valitettavasti SCR Screen Recorder vaatii Android-laitteen roottauksen, eli tämä ohjelma ei sovi ihan kaikille. Roottauksessa voi menettää esim. laitteen takuun. Toisaalta roottauksesta on hyötyä jos käyttäjä omaa hieman nörtin vikaa, koska silloin toimivat hieman erikoisemmatkin ohjelmat kuten tämän kertainen SCR Screen Recorder.

Ilmaisversion rajoituksena on korkeintaan 3 minuutin video ja vesileima videossa. Luonnollisesti maksullisessa näitä rajoituksia ei ole.


Linkkejä

Ei kommentteja: