tiistai 10. joulukuuta 2013

Huijarit eivät ole ainakaan laiskoja

Si­tä jos­kus täy­tyy pysäh­tyä oi­kein miet­timään, että miksi ih­mees­sä jot­kut nä­ke­vät huij­aamis­ta varten niin paljon vaivaa. Idän ja etelän suun­nas­sa on maita, jois­ta ei pal­jon muita uutisia kan­tau­du­kaan kuin että mil­lai­sia hui­jauk­sia on kek­sitt­y vii­me­ai­koi­na. To­ki mo­tii­vi on sel­vä mut­ta kun ra­haa saa ihan re­hel­li­sel­lä työl­lä­kin, jonne kan­nat­tai­si ne ideat ja voi­ma­va­rat suun­na­ta.

Tuorein esimerkki itselleni oli tässä Huuto.netin keskustelussa kuvailtu "käyttäjien" rinki, joka tehtailee tekemättömiä ostoksia keskenään. Näin tehdään jotta onnistuiden kauppaa kuvaavien palautteiden status nousisi ja heistä tulisi luotetumpia myyjiä. Monihan katsoo myyjän luotettavuuden siitä paljonko onnistuineita kauppoja myyjä on tehnyt. Ja pakko on todeta että myymässä ollessani toivon että ostajalla olisi hyvät palautteet aikaisemmista kaupoista, minullekin on kerran tehty oharit kun voittaja ei lunastanut huutoaan. Uudestaan huudettuna sain huomattavasti vähemmän kohteesta.

Joka tapauksessa, jos yksi tai kaksi ihmistä pyörittelee tuota huijari-rinkiä, niin aika paljon siinä pitää nähdä vaivaa. Ajatus ei ole uusi, mutta että joku oikeasti jaksaa moista harrastaa. Mitä jos vaikka hankkisi mieluumin työpaikan huijaamisen sijaan ja kohdistaisi ahkeruuden sinne?

Tuolla keskustelussa oli hyvä vinkki että meillä suomessa IBAN-tilinumerot ovat 18 merkkiä pitkiä ja alkavat FI, kun tässä tapauksessa huijareiden tili oli 24 merkkiä pitkä ja alkoi ES. Vaikka eipä siinä mitään sinänsä, joskus joku voi myydä ulkomailta, itse en viitsisi ottaa riskiä.

Olkaapa tarkkoja, kuten aina ja kaikkialla.


Linkkejä

Ei kommentteja: