sunnuntai 3. marraskuuta 2013

TopfHDRW pelasti tallenteet Topfieldistä

Minulla on edel­leen ak­tii­vi­käy­tös­sä Top­fieldin tal­len­ta­va di­gi­bok­si (TF500), ei­kä ny­ky­ai­kai­sem­pien jär­jes­tel­mien, kuten vaikka Elisa Viihde, käyt­töön­otto edes onnis­tuisi määrä­aikai­sen Soneran netin takia. No joka tapauk­sessa, Toppy on toimi­nut hyvin, varsin­kin muutaman mainion TAP-ohjel­man ansiosta (esim. PlasmaEPG), kaikki toimii auto­maa­gisesti kun Toppy itse haku­sanojen yms. sään­töjen mukaan hakee ja tallentaa ohjelmani.

Torstai-iltana boksi oli jäätynyt kesken tallennuksen, ja uudelleen käynnistyksen jälkeen oli ikävä ilmoitus odottamassa.
Kaikki kiintolevyn tiedot poistetaan. Haluatko jatkaa alustusta?
Kaikki kiintolevyn tiedot poistetaan. Haluatko jatkaa alustusta?

No en, koska minulla oli paljon tallenteita jotka mielelläni katsoisin vielä.

Koska laitteella oli takuuta, en voinut suinpäin mennä kokeilemaan Topfieldin kiintolevyn irroittamista ja sen tutkailua TopfHDRW-ohjelman avulla PC:llä. Kysyin ensin Topfieldin teknisestä tuesta, että meneekö takuu todella jos vain irroittaa kiintolevyn vaikka arvasin vastauksen, menee se. Sitten kyselin DVD Plazan Topfield -osiossa onko muille käynyt samoin yms.

Lopulta sitten eilen ajattelin, että maksan sitten itse jos jotain menee pieleen ja otin Topfieldin kopan auki, ja heti tuli vastaan miellyttävä yllätys: tässä Topfieldissä oli sentään SATA-levy. Saan näet SATA-levyt PC:llä USB 3 -telakkaan kiinni, kun taas jos olisi ollut vanhojen Topfield mallien tapaan IDE -levy, olisi homma ollut hieman konstikkaampaa ja hitaampaa.

Ennen kuin uskalsin kokeilla Topfieldin kiintolevyn levyjärjestelmän korjaamista, otin kaiken talteen TopfHDRW-ohjelmalla. Koska levy tosiaan oli nyt USB 3 -telakassa, tiedostot valuivat tunnissa talteen. Tämän jälkeen valitsin Disk-valikosta levyjärjestelmän tarkistuksen ja sen jälkeen hyväksyin muutoksen (harmittavasti en tajunnut ottaa kuvakaappauksia, jotta olisin voinut näyttää miten homma toimi).

Lopuksi kiintolevy takaisin Topfieldiin ja kunnossa oli. Alustamista ei lopulta tarvittu koska TopfHDRW pystyi korjaamaan Topfiedin kiintolevyn levyjärjestelmän, joten tiedostojen takaisin kopioinniltakin vältyttiin!

Jos sinulla on vastaava tilanne, eli Topfield ilmoittaa että kaikki tiedostot poistetaan mutta et halua menettää tallenteita, niin suosittelen kokeilemaan tietojen kopiointia talteen ja/tai Topfieldin kiintolevyn järjestelmän korjausta TopfHDRW:llä. Huomaa kuitenkin että jos laitteessa on takuuta, menetät sen. Jos takuuta ei enää ole, niin ilman muuta kannattaa kokeilla.

HUOM!Topfieldin kiintolevyissä on Topfieldin oma levyjärjestelmä ja sellaisenaan Windows ei ymmärrä sen päälle mitään. Onneksi Windowsille saatava TopfHDRW-ohjelma osaa lukea/kirjoittaa Topfieldin levyjärjestelmää joten TopfHDRW:n avulla voit kopioida/siirtää tiedostoja Topfieldin kovalevyn ja PC:n välillä, sekä korjata Topfieldin mahd. vioittuneen levyjärjestelmän.


Linkkejä

Ei kommentteja: