maanantai 7. lokakuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 41 - VirusTotal
Viikon 41 softavinkki on useal­la vi­rus­tor­jun­ta­oh­jel­mis­tol­la tie­dos­tot tar­kis­ta­va VirusTotal -si­vus­to.

Joskus voi olla tar­vetta tar­kistaa tie­dosto useam­malla virus­torjunta­ohjel­mis­tolla, koska tun­nettu tosi­asia on ettei yksi virus­torjun­taohjel­misto vält­tämät­tä tun­nista kaik­kia uhkia, tai yksi antivirus saat­taa antaa ns. väärän hälytyksen. On siis hyvä kysyä mui­den­kin virus­torjun­tojen mie­lipidet­tä. On myös hyvä muistaa, ettei vält­tämät­tä mi­kään virus­torjunta­ohjelmisto tun­nista uusimpia haitta­ohjelmia heti.

VirusTotal -sivustolla voit ladata koneeltasi maksimissaan 64 Mt kokoisen tiedoston tarkistettavaksi. Kun tiedosto on lähetetty, VirusTotal tarkistaa tiedoston sisällön usealla (tätä kirjoittaessa 47:llä) eri virus­torjunta­ohjelmistolla. Jos kyseinen tiedosto on jo tarkis­tettu aikaisemmin, VirusTotal tarjoaa mahdol­lisuuden katsoa tulokset ilman uudel­leen tarkis­tamista mutta halutessasi voit ajaa tarkistukset uudelleen.


Voit myös etsiä hakusanalla tuloksia VirusTotalin tietokannasta. Voit etsiä vaikka haittaohjelman nimellä, tai ottaa koneellasi olevasta tiedostosta tiiviste (MD5, SHA1 tai SHA256) ja etsiä sillä näin tarkasti ilman tiedoston lähettämistä palveluun.


VirusTotalissa voi tarkistaa myös URL-osoitteita haittaohjelmien varalta, mutta en luottaisi kovin paljon sen tarkistuksen tuloksiin. Tyhjää parempi toki.


Linkkejä

Ei kommentteja: