tiistai 1. lokakuuta 2013

Erota aidot ja väärät PayPal- ja eBay-viestit yhdellä vilkaisulla

Tänään oli uutinen PayPal -huijausviesteistä, ikään kuin niistä oikeastaan tarvitsisi uutisoida, sen verran taajaan niitä on liikkeellä. Onneksesi, jos olet Gmail-käyttäjä näet yhdellä vilkaisulla onko postilaatikkoon ilmestynyt sähköposti oikeasti PayPaliltä vai ei. Sama ominaisuus on käytössä ainakin myös eBaystä ja Netflixistä tulevien aitojen viestien kanssa.

Gmail näyttää viestilistauksessa tai itse viestissä osoitteen edessä avain-kuvakkeen jos viesti on aito viesti joko PayPaliltä, eBaystä tai Netflixistä. Tietääkseni tätä ominaisuutta ei ole pysytty ohittamaan, joten aidoissa viesteissä avain-kuvake on, huijauksista se puuttuu.


Toinen huomion arvoinen asia on se, että aidoissa PayPal-viesteissä lukee alussa sinun nimesi, eli esim. "Dear Veikko Virtanen" koska aito PayPal tietää sille ilmoittaman nimesi, kun taas huijausviesteissä lukee jotain epämääräistä "Dear PayPal user" tms.

Muutenkin aika harvoin on mitään syytä klikata sähköpostissa oevia linkkejä. Mieluummin kirjaudu palveluun omien kirjanmerkkiesi kautta jolloin osoite on varmasti oikea, ja voit lukea sinulle lähetyt tiedotteet itse sivustolta. Näin on ainakin esim. juuri eBayn ja PayPalin kanssa.

Arkijärkeä syksyyn :)

PS. On kyllä todella ala-arvoista PayPalin tapaiselta internet-maksamisen de factolta ettei se tarjoa moniosatodennusta muualla kuin Yhdysvalloissa, Australiassa ja Saksassa! Esim. Suomessa ei ole mahdollista hankkia PayPal Security Keytä. Todella noloa ja turvatonta PayPalin kaltaiselta yritykseltä, mutta ilmeisesti asiakkaat ovat eriarvoisia eri maissa?


Linkkejä

Ei kommentteja: