maanantai 16. syyskuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 38 - RegScanner
Viikon 38 softavinkki on Windowsin Re­kis­te­ri­edi­tor­ia pa­rem­mat ha­ku­omi­nai­suu­det tar­joa­va RegScanner.

Windowsin rekisteri on erittäin tärkeä tietokanta joka sisältää tärkeitä tietoja järjestelmästä, ohjelmistoista, käyttäjistä jne. Yleensä rekisteriin ei ole tarkoitus mennä suoraan Rekisterieditorilla (regedit.exe), vaan rekisteriä muokkaa jokin ohjelma tms. Joskus kuitenkin vastaan saattaa tulla tilanteita jolloin jotain avainta tai arvoa pitää muokata "käsin".

Jos muokattavan kohteen tarkka sijainti ei ole tiedossa, joudutaan käyttämään hakua. Valitettavasti Rekiserieditorin oma haku on aika surkea, koska se hakee hakusanalla vain yksi löydös kerrallaan pysähtyen ensimmäiseen löydökseen. Jos ensimmäinen hakutulos ei ollut oikea, joudut painamaan F3 -painiketta etsiäksesi seuraavaa osumaa, ja jos sekään ei ole oikea niin taas F3 jne.

RegScanner on ilmainen ohjelma Windowsille. Se on ikään kuin parannettu haku rekisterieditorille. Itse pidän RegScannerin parhaana ominaisuutena sitä että se listaa kaikki löydökset yhteen listaan.Hakua voi myös kohdentaa paremmin esim. vain tiettyihin juuriavaimiin ja muutenkin hakua voidaan rajata usein eri tavoin. Tällainen Rekisterieditorin haku olisi alunperinkin olla. Kun oikea avain löytyy, avain voidaan avata helposti Rekisterieditoriin tuplaklikkaamalla avainta RegScannerissa.

HUOM! Muista luoda järjestelmän palautuspiste ENNEN kuin alat muokkaamaan rekisteriä! Näin sinulla on tallessa palautuspiste johon voit mahdollisten ongelmien ilmetessä palauttaa järjestelmän. Rekisteriä ei kannata muokata ellet tiedä mitä olet tekemässä.


Linkkejä

Ei kommentteja: