maanantai 9. syyskuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 37 - KeepScreen

Viikon 37 softavinkki on KeepScreen jolla voit määritellä Android-laitteessa että tiettyjen ohjelmien ollessa näytöllä auki näyttöä ei sammuteta aikakatkaisulla.

Joskus lukiessa jotain pidempää tekstiä saattaa älypuhelimen näyttö sammua. Ainakin itselläni Samsungin puhelimet asetuksista huolimatta ei tunnu välillä älyävän että tankkaan jotain tekstiä pitkään ja oikein huolella, niinpä näyttö pimenee kesken kaiken.

KeepScreen on mainio ohjelma jolla voi määritellä että tietyn ohjelman ollessa näytöllä auki, näyttöä ei suljeta aikakatkaisulla. Saat siis rauhassa lukea vaikka kuinka hitaasti tai jostain muusta syystä pitää näytön päällä valitsemissasi ohjelmissa.

Valitettavasti alkuperäisen ja Google Playstä löytyvän ohjelman kehitys on ilmeisesti loppunut ja se sisältää bugin ettei KeepScreenin taustapalvelu käynnisty automaattisesti vaan se pitäisi itse muistaa käynnistää. Onneksi KeepScreeniä on muokannut toimivaksi XDA-developers-foorumilla käyttäjä nimeltä elesbb. Jos uskallat asentaa tuntemattoman muokkaaman ohjelman, niin saat toimivan KeepScreenin. Itse asensin tuon 4.0 joka tätä kirjoitettaessa on uusin versio ja nyt KeepScreen käynnistyy automaattisesti ja valitsemissani ohjelmissa ei näyttö enää sammu kesken kaiken.

HUOM! Google Playstä löytyy myös korvaavia ohjelmia. Käsittelin tämän KeepScreenin siksi että itse olen sitä tottunut käyttämään. Yleensä ohjelmia ei ole turvallista ladata muualta kuin Google Playstä ellet ole varma ohjelman turvallisuudesta.


Linkkejä

  • KeepScreen - Alkuperäinen Google Playssä (sisältää bugin että taustapalvelu on muistettava itse käynnistää)
  • Muokattu KeepScreen - xda-developers -foorumissa (tässä taustapalvelun käynnistys toimii automaattisesti)

Ei kommentteja: