maanantai 2. syyskuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 36 - Unified Remote





Viikon 36 softavinkki on Android-laitteestasi Windowsin kaukosäätimen tekevä Unified Remote.

Unified Remote on näppärä kaukosäädin Androidille/Windows Phonelle jolla voit etäohjata Wifin tai Bluetoothin kautta Windows-tietokonetta. Esimerkiksi minä käytän Unified Remotea televisioon kytketyn tietokoneen ohjaukseen kun katson telkkariin kautta esim. Netflixiä.

Unified Remotea käytetään siten että puhelimen/tabletin näyttö toimii kuin kannettavan tietokoneen kosketuslevy. Liikuteltaessa sormea puhelimen näytöllä hiiren osoitin liikkuu tietokoneen näytöllä. Hiiren klikkaus onnistuu yhdellä sormella näyttöä napauttamalla, kakkospainike kahdella sormella napauttamalla.

Toisin kuin oikeassa etähallinnassa, kuten vaikkapa TeamViewerissä, kuvaa etätyöpöydästä ei Android laitteen näytöllä näytetä, ainoastaan kaukosäätimen sen hetkinen käyttöliittymä.

Perus hiiri- ja näppäimistö-ohjauksen lisäksi Unified Remote sisältää myös tietyille ohjelmille räätälöityjä käyttöliittymiä, esim. VLC:n tai vaikkapa Internet Explorerin ohjaamisen.
Erilaisia tapoja etäohjata Windows-tietokonetta.
Varsinkin maksullisessa versiossa on lukuisia erilaisia räätälöityjä käyttöliittymiä.
Runsaasti erilaisia valmiita ohjelmakohtaisia kaukosäätimiä.

Jos haluat käyttää vain perustoimintoja niin ilmainen versio käy varsin hyvin. Kuten yleensä, maksullinen versio tarjoaa sitten ylimääräisiä ominaisuuksia. Listan eri versioiden eroista näet tästä.

Unified Remoten käyttöönotto on kaksivaiheinen sillä Unified Remote vaatii tietokoneella toimivan apuohjelman jota Android laitteessa oleva ohjelmisto ohjaa. Tietokoneelle asennettavaa apuohjelmaa ei ole pakko asentaa vaan sen voi myös käynnistää itse Unified Remoten portable-versiolla mutta asennettuna voit valita että palvelu on aina käytössäsi kun Windows käynnistyy.

Palvelu-ohjelma on saatavilla tätä kirjoittaessa vain Windowsille (XP tai uudempi). Itse Unified Remote kaukosäädin toimii Androidissa ja Windows Phonessa.


Linkkejä

Ei kommentteja: