sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Miksi nostaa käteistä automaatista ja kantaa ne viereiseen kauppaan?

Yksi asia jota vilpittömästi ihmettelen silloin tällöin on se, että kauppaan mennessä ihmiset ensin jonottavat pankkiautomaatille nostaakseen käteistä, sitten mennään viereiseen kauppaan ja maksetaan ostokset äsken seinästä nostetulla käteisellä. Miksi on oltava tämä välivaihe kun voisi suoraan maksaa kortilla?

Käydessäni äsken kaupassa tämä ihmetyksen aihe tuli taas mieleeni katsellessani huomattavan pitkää jonoa Otto-automaatille kaupan ulkopuolella. Lähes jokaisella lienee ollut kortti jolla voisi maksaa kaupassa suoraan. Kauppakin kai mieluummin ottaisi helpon korttimaksun kuin monella tapaa käsiteltävän käteisen. Joten miksi ihmeessä ensin jonottaa automaatille nostamaan käteistä ja sitten maksaa viereisessä kaupassa äsken nostetuilla käteisellä ostokset, sen sijaan että maksaisi suoraan kortilla?

Joskus olen kuullut että käteisellä maksaminen on korttia nopeampaa, mutta ainakin kun kaupan jonossa olen joskus asiaa katsellut, niin aina ei suinkaan ole näin. Kun joku laskee ja kaivelee sopivaa rahaa lompakostaan, niin samassa ajassa olisi usein jo maksettu kortilla. Kortilla maksaessa ostoksen jälkeen lompakossa ei pyöri sekalainen joukko pikku kolikoita ja seteleitä kun tililtä menee juuri se summa jonka ostokset maksavat.

Jotkut taas kuulemma pelkäävät (miksi?) että "kaikki tiedot ostoksista menee jonnekin talteen", ja sitten kuitenkin vilauttavat kassalla kaupan bonus-korttia. Loogista? Jos minun maitoni, lihani yms. tiedot jossain tietokannassa onkin, niin en jotenkin osaa nähdä että mitä haittaa tästä olisi.

Itse olen pärjännyt jo vuosia ilman käteistä eikä minulla sitä koskaan lompakossa olekaan.

Ei kommentteja: