maanantai 19. elokuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 34 - HashTab
Viikon 34 softavinkki on HashTab jonka avulla voit verrata tiedoston tiivisteitä.

Joskus voi olla tarvetta saada selville tiedoston tiiviste. Esim. kun halutaan tarkistaa että kyseinen tiedosto on juuri oikea tai että tiedosto on siirtynyt netin yli muuttumattomana, voidaan verrata ladatusta tiedostosta saatua tiivistettä ennalta tiedettyyn tiivisteen. Tiiviste ilmoitetaan usein esim. sivulla jolta ole tiedostoa lataamassa.

HashTab on näppärä ohjelma Windowsille, joka luo ja tarkistaa erilaisia tiivisteitä. Se tukee useita eri tiivistemuotoja. HashTab lisää itsensä Resurssienhallinnassa tiedoston Ominaisuudet-ikkunaan, lisäten sinne Tiedoston tiivisteet-välilehden. Välilehdellä HashTab kertoo valitun tiedoston tiivisteet useassa eri muodossa, oletuksena CRC32, MD5 ja SHA-1. Lisää eri tiivistemuotoja saa asetuksista, painamalla hiiren kakkospainikkeella Tiedoston tiivisteet -välilehdellä.

Samassa välilehdessä on mahdollista tarkistaa että jokin tiiviste pitää yhtä muualta saadun tiedon kanssa, ja siis varmistaa tiedoston oikeellisuus. Lisää vain tarkistettava tiiviste Tiivisteen vertailu -kenttään ja näet heti ovatko ne yhteneväiset vai ei.

Kun tiedoston tiivistettä verrataan oikeaksi tiedettyyn, saadaan selville onko tiedosto aivan varmasti sama ja muuttumaton.


Linkkejä

Ei kommentteja: