maanantai 29. heinäkuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 31 - StartIsBack
Viikon 31 softavinkki on kunnollisen ja aidon Windows 7:n Käynnistä-valikon Windows 8:aan palauttava StartIsBack.

Windows 8 sisältää monia huomaamattomia parannuksia konepellin alla, sekä oikein näkyvän älyttömyyden: Modern UI:n, joka tunnetaan paremmin nimellä Metro (itse kutsun nimellä Modern Bob koska muistuttaa alkuperäistä Bobia, ainakin on yhtä ruma). Metron lisäksi Microsoft teki emämunauksen kun se poisti Käynnistä-painikkeen lisäksi perinteisen Käynnistä-valikon, ja korvasi sen Modern UI -aloitusnäytöllä. Windows 8:n aloitusnäyttö ehkä toimii kosketusnäytöllissä mobiililaitteissa mutta ei niin hyvin suurilla näytöillä, hiirellä ja näppäimistöllä varustetuissa tietokoneissa. Lisäksi Windows 8:n haku toimii paljon huonommin kuin Windows Vistassa ja Windows 7:ssä.

Osa käyttäjistä jopa pitää Modern Bobista mutta kritiikin perusteella on selvää että suurin osa käyttäjistä ei pidä. Tämän voi päätellä jo siitä runsaasta määrästä ohjelmia joita on tehty tuomaan perinteinen Käynnistä-valikko takaisin Windows 8:aan. Suurin osa näistä ohjelmista on korkeintaan kohtuullisia ja niistä jää sellainen puolivalmiin päälle liimatun tuotteen maku suuhun. Onneksi nyt löytyi monien joukosta yksi todellinen helmi.

StartIsBack on täy­del­li­nen va­lin­ta jos ha­lu­at Windows 8:aan kun­non Windows 7:n tyy­li­sen Käyn­nis­tä-va­li­kon ta­kai­sin. StartIsBack käyt­tää hyväk­seen Windows 8:aan pii­loon jätet­tyä Windows 7:n Käyn­nistä-vali­kon koo­dia, jo­ten käyt­tö­ko­ke­mus on ai­van Windows 7:n kal­tai­nen. Sa­mas­ta syys­tä oh­jel­ma on to­del­la ke­vyt, kuin Windows 7:n va­lik­ko nyt vain voi olla kevyt.

Tärkein ominaisuus on Windows 7 -tyyppinen Käynnistä-valikon haku, jolla voit helposti ja nopeasti käynnistää ohjelmia ja etsiä tiedostoja. Haku toimii kuten Windows 7:ssä; haku ei kohdistu Windows 8:n tapaan vain yhteen kategoriaan, vaan kuten Windows 7:ssä haku etsii ohjelmista, ohjauspaneelista ja tiedostoista yhdellä kertaa.

Myös Windows 7:n tyyppiset kiinnittämiset, vedä ja pudota -siirrot yms. toimivat kuten ennenkin. Ohjelma tarjoaa myös suoraan työpöydälle siirtymisen käynnistyksen yhteydessä ilman että Modern UI näkyy olenkaan. Muitakin asetuksia on runsaasti joten mieleisen vaihtoehdon löytänee helposti.

Ainoaksi haittapuoleksi jotkut voivat kokea sen että StartIsBack on maksullinen ohjelma, tosin kokeiltavissa 30 vuorokauden ajan ilmaiseksi. Onneksi StartIsBack on kuitenkin verrattain edullinen, ja niinpä ostin heti itselleni viiden koneen lisenssin 5 USD (euroina). Yhdelle koneelle lisenssi maksaa 3 USD (euroina). Vastinetta tulee joka dollarille!

Minulle StartIsBack saat­taa vai­kut­taa jopa niin että ehkä, tosiaan ehkä, vihdoin otan Windows 8:n käyt­töön. Tähän asti se on saa­nut maata rauhassa alku­kokeiluiden jälkeen käyt­tämät­tömänä viime vuoden marras­kuusta asti. Toki virtuaali­koneessa olen näitä eri Käyn­nistä-valik­ko-ohjel­mia kokeil­lut.

StartIsBack on ehdottomasti paras ohjelma tuomaan Windows 7 tyylinen Käynnistä-valikko Windows 8:aan, ja se on helppo ottaa käyttöön. Suosittelen todella lämpimästi jos et laillani pidä Windows 8:n epäonnistuneesta käynnistysnäkymästä.


Lopuksi pari videota joista näet kuinka hyvin StartIsBack toimii Windows 8:ssa.

StartIsBack - Get The Start Menu Back In Windows 8!


De-Suck Windows 8: The Best Windows 8 Start Menu - Start8 vs Start is Back


Linkkejä

Ei kommentteja: