maanantai 22. heinäkuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 30 - Google Authenticator
Viikon 30 softavinkki on Googlen kaksivaiheista vahvistusta varten tarvittua koodia luova Google Authenticator.

Googlen kaksivaiheinen kirjautuminen mahdollistaa sen että tilisi on varmemmassa suojassa koska pelkkä salasanan antaminen ei riitä sisään kirjautumiseen. Kaksivaiheinen vahvistus antaa suojaa esim. sitä vastaan että joku saa salasanasi tietoonsa. Kirjautumisessa tarvittu koodi voidaan saada joko tekstiviestillä tai puhelulla, mutta tämä on joskus kaukana helposta tai nopeasta.

Erillisellä Google Authenticator ohjelmalla kirjautumiseen vaadittu koodi saadaan samantien omalla älypuhelimella. Google Authenticator luo 30 sekunnin välein uuden koodin jolla kaksivaiheinen kirjautuminen onnistuu. Ohjelmaan voi liittää niin monta eri tiliä kuin käytössä vain on.

Google Authenticator on useammalle alustalle saatavissa oleva ohjelma (jopa Symbianille) joka luo Googlen kaksivaiheista vahvistusta varten koodin jolla kirjautuminen onnistuu. Toimii tietenkin Googlen palveluiden kanssa mutta myös muiden palveluiden jotka ovat ottaneet Googlen kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöön, esim. LastPass, Dropbox ja Evernote.


Linkkejä

Ei kommentteja: