maanantai 15. heinäkuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 29 - TeamViewer
Viikon 29 softavinkki on ilmainen etähallintaohjelmisto TeamViewer.

Soittavatko tutut ja sukulaiset aika ajoin pyytääkseen apua tietokoneen kanssa? Puhelimessa asiaa voi olla vaikea hoitaa eikä siitä yleensä mitään tulekaan jos kyseessä on vähänkään monimutkaisempi juttu. Pitäisi mennä itse paikalle mutta aina se ei ole mahdollista. Tällöin kannattaa turvautua etähallintaan.

TeamViewer on ilmainen etähallintaohjelma jonka avulla voit ottaa etäyhteyden kaverin koneella ja käytellä sitä aivan kuin olisit itse paikan päällä. Apua tarvitsevan ei tarvitse asentaa TeamVieweriä itselleen, ainoastaan ladata ja käynnistää satunnaisille käyttäjille tarkoitettu TeamViewer QuickSupport -ohjelma. Auttajalla tulee olla täysversio TeamVieweristä (joka siis on ilmainen myös). Jos samaan koneeseen otetaan usein yhteyttä, kannattaa siihenkin asentaa TeamViewerin täysversio.


Jos on kyse koneesta jolle voi luoda pysyvän luvan TeamViewerille, voidaan TeamViewerin täysversio asentaa siten, että sillä on pysyvä salasana jolla voidaan ottaa koneelle yhteys ilman että joku olisi itse koneen ääressä hyväksymässä yhteyttä. Luonnollisesti salasana tulee olla vahva.


Etäyhteys Androidin ja tietokoneen välille

Windows-version lisäksi ohjelmasta on myös Android versiot joilla toisella voi etähallita Android-laitteella tietokonetta ja toisella etähallita tietokoneella Samsungin Android-laitetta.

TeamViewer for Remote Controlilla voi etäkäyttää tietokonetta. Kosketusnäytön kanssa työskentely on aikamoista tuhertamista verrattuna tavallisen tietokoneen näppäimistön ja hiireen mutta ohjelma on silti varsin käytettävä. Itse katson sillä joskus esim. onko tietokone suoriutunut jostain pitkäkestoisesta tehtävästä.


Toinen Android ohjelma on TeamViewer QuickSupport, jolla taas voit tietokoneelta etäkäyttää Samsungin Android-laitteita. Ihan näppärää tämäkin, jos täytyy päästä etäkäyttämään vaikkapa älypuhelinta.Linkkejä

3 kommenttia:

Tuomo kirjoitti...

Kiitos tästä vinkistä, otan heti kokeiluun, parhaillaan yritän saada vanhan äitini vanhaan läppäriin puhtia. Etätuki olisi mainio apu jatkossa.

Tuomo kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Otan heti testiin, anopin ja äidin läppäreitä olisi tarpeen katsoa vähän väliää.

neko kirjoitti...

Jep, TeamViewer on ollut jo vuosia käytössä. Siitä on ollut lukemattomia kertoja apua kun tutuilla on ollut ongelmia joista ei sitten millään saa selvää ennen kuin itse käy vilkaisemassa :)