maanantai 8. heinäkuuta 2013

Viikon softavinkki - vko 28 - Feedly
Viikon 28 softavinkki on heinäkuun alussa sulkeutuneen Google Readerin aukon täyttävä Feedly.

Google lopetti kovasta kritiikistä huolimatta mainion verkkosyötepalvelun Google Readerin heinäkuun 1. päivä. Tästä oli haittaa myös monelle ohjelmalle joka käytti Google Readerin APIa syötteiden hakuun ja jäi näin ilman syötepalvelua. Näin oli käydä esim. puhelimessani käyttämälleni gReader ohjelmalle, mutta onneksi apuun tuli lukuisia eri palveluita.

Yksi näistä on Feedly, joka tarjoaa syötteet lähes kuten Google Reader teki. En ole käyttänyt Feedlyn Web-palvelua kuin kokeeksi, mutta sen sijaan käyttämäni gReader toimii mainiosti Feedlyn tarjoamien syötteiden kanssa. Lisäksi siirto Google Readeristä Feedlyyn oli tehty todella helpoksi. Riitti että antoi Feedlylle luvan Google Readeriin ja Feedly haki tarvittavat tiedot Google Readeristä. Tämä tosin tehtiin ennen Google Readerin lopettamista, joten en osaa sanoa toimiiko ominaisuus enää.

Niin tai näin, jos kaipaat Google Readeriä, kokeile Feedlyä. Sen lisäksi että Feedly toimii 3. osapuolen ohjelmille syötepalveluna, Feedly on saatavilla normaalin Web-pohjaisen käyttöliittymän lisäksi myös Android-ohjelmana sekä joillekin WWW-selaimille laajennuksina.


Linkkejä

2 kommenttia:

Aku Suonpää kirjoitti...

Tässä aiheessa kyllä kaipaisin Nekon perinteistä raivoa isoja pahoja yrityksiä kohtaan (vertaa win8):)

Itseäni oikein itkettää google readerin lopetus. Feedly on ärsyttävä hässäkkä. Haluan vain listan, en mitään ihme härdelliä. Ampparit.comin omat syötteet palvelu vaikuttaa hyvälle -> katsotaan mihin kehittyy.

neko kirjoitti...

Minäkö raivoaisin? Tuon vain kriittisen mielipiteeni esiin :)

Itse olen käyttänyt Google Readeriä oik eastaan aina jonkun ohjelman kautta, mutta pidin siitä että vaihdettaessa ohjelmaa kaikki tilaukset olivat uudessa ohjelmassakin heti saatavilla, joskus tietenkin myös web-käyttöliittymää. Feedly ainakin täyttää tarpeeni ohjelman syötteen lähteenä. Ja oli web-Feedlyssä valittavissa myös aika simppeli listaus, kokeilitko sitä?

Mutta joo, Google Reader oli selkeämpi web liittymässä sekä nopeampi ohjelman lähteenä. Ihmettelen edelleen miksi hyvä palvelu piti lopettaa.