perjantai 26. heinäkuuta 2013

Evernoten kaksivaiheinen vahvistus toimii vihdoin Suomessakin

Mainio muistiinpano-palvelu Evernote paransi tietoturvaa mahdollistamalla kaksivaiheisen kirjautumisen. Idea on siis se, että tunnuksen ja salasanan lisäksi kirjautumisen tarvitaan jatkuvasti vaihtuva koodi joka saadaan esim. puhelimeen tekstiviestillä tai erillisellä Google Authenticator sovelluksella. Tällainen kirjautuminen on mahdollista esim. LastPassissa, Dropboxissa ja tietenkin Googlessa. Sivuhuomiona että käsittääkseni Twitterin kaksivaiheinen kirjautuminen on erilainen ja siksi kai buginen/turvaton? Evernoten tapauksessa kaksivaiheisin todennuksen käyttöönotto on takellellut useissa maissa, mutta ainakin allekirjoittanut sai sen toimimaan vihdoin eilen.

Ongelma Evernoten kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotossa on tähän asti ollut se ettei käyttöönotossa tarvittavaa tekstiviestiä ole saapunut puhelimeen. Allekirjoittanut on raportoinut asiasta ensimmäisen kerran toukokuun lopussa heti kun Evernote ilmoitti tarjoavansa kaksivaiheista vahvistusta. Evernoten foorumilta selvisi että ongelmia varmistustekstiviestien saapumisessa oli Suomen lisäksi muissakin maissa.

Vihdoin toissapäivänä Evernote ilmoitti minulle että nyt pitäisi toimia. Vaan ei kuitenkaan. Mutta olivat vastaukseni jälkeen Evernotesta ottaneet yhtyettä puhelinoperaattoriini ja illalla 6 tuntia jälkeenpäin varmistusviesti vihdoin tupsahti, toisin toimiva se ei tässä vaihessa enää ollut. En jaksanut enää illalla asialla vaivata päätäni. Eilen aamulla sitten jälleen kokeilin toimisiko varmistusviestin saapuminen oikeasti ja nopeasti, ja kyllä, nyt prosessi vihdoin toimi! Suomalaiset operaattorit (tai ainakin yksi) saivat Evernoten lähettämät tekstiviestit vihdoin toimitettua vastaanottajalle.

Minä ainakin olen asiasta hyvilläni sillä minulla on Evernotessa myös kovin henkilökohtaisia tietoja. Vaikka käytänkin erittäin vahvoja salasanoja, kiitos LastPassin, kaksivaiheisen vahvistuksen tarjoama lisäsuoja on erittäin tervetullut.

Jos sinulla on Evernote Premium käytössäsi, harkitsee kaksivaiheisen todennuksen käyttöönottoa. Vaikka käyttöönotto on, ainakin tätä kirjoittaessa, monivaiheinen prosessi, se ei ole vaikeaa. Olen tänään kirjoittanut Evernoten kaksivaiheisen todennuksen käyttöönotosta ohjeen josta on toivottavasti apua. Ohjeessa on kaksivaiheisen todennuksen käyttöönoton lisäksi ohje miten varmistustekstiviestit vaihdetaan Google Authenticatoriin.

Evernote Two-Step VerificationLinkkejä

Ei kommentteja: