torstai 27. kesäkuuta 2013

HS.fi kommenttien sensuuri on joskus ihmeellistä

Tällä kertaa jotain aivan muuta kuin tietotekniikkaan liittyvää, joten sivuuta tarvittaessa :)

Ihmetyttää Pravdan, eikun siis Hesarin sensuuri. Kirjoitin kommentin tähän kirjoitukseen mutta sitä ei julkaistu. Yritin uudelleen ilman tulosta. Vastaukseni oli niihin kommentteihin joissa arvellaan sianlihaa sisältävällä maalilla käsiteltyjen luotien vievän marttyreiltä pääsyn taivaaseen missä 72 tummasilmäistä neitsyttä odottaa vain häntä. Toin esille oman epäilyni siitä että luoditta tai ei, niin siellä taivaassa ei taida odottaa joukko neitsyitä vaan kasa rypäleitä. Samalla arvostelin naisen asemaa tällaisessa ajattelussa.

Kommenttini meni suurin piirtein näin:
Kielitutkimukset ovat tuoneet esille, että Koraanissa saattaa olla tulkintavirheitä, joten marttyyriä ei välttämättä suinkaan odota taivaassa 72 neitsyttä vaan ehkä kasa viinirypäleitä, jotka eivät ole huono vaihtoehto nekään.

Huomion arvoista on myös mitä tällainen marttyyrille luvattu 72 neitsyttä kertoo islamin asenteesta naisiin; kukaan ei lienee kysy naisten mielipidettä siihen että he vain odottavat neitsyinä että marttyyri tulee viemään heidän neitseytensä?

Tämä oli liikaa Hesarin moderaattorille, kommenttia ei julkaistu. Jos luette muita kommentteja, niin huomaatte että kaikenlaista törkyä kuitenkin julkaistiin. Kenties Hesarilla ollaan niin suvaitsevaisia että tällaisia epäkohtia ei nyt vaan sovi tuoda esiin? Hys hys!! Tai sitten moderaattorina oli joka sensuroi oman mieleensä mukaisesti? En vain ymmärrä mitä vikaa kommentissani oli?

Myönnän kyllä ettei jälkimmäinen kappale liity varsinaisesti kommenttiin tai kirjoitukseen, mutta liittyvätkö kaikki julkaistut kommentit? Sitä paitsi, kun kyseessä kerran on ns. "rauhan uskonto" niin onko sille tosiaan sopivaa naisten kohtelu tavalla jota marttyyrille luvataan? Tai kun se kai toisen tulkinnan mukaan luvataan kaikille miehille (myönnän etten ole asiantuntija). Ota näistä nyt selvää. Ehkä se sitten on. Olihan heillä profeetta joka pani avioliiton täytäntöön 9 vuotiaan lapsen kanssa, niin olen ainakin lukenut. Ja se mitä Koraanissa lukee on totta, ja sunna on tärkeä myös eikös niin?

Mutta tämän kirjoituksen kritiikki on osoitettu täysin HS.fi kommenttien moderointiin. Jatkakaa "hyvää" työtä siellä Pravdassa edelleen. Sensuuri on hieno homma kun sen oikein oivaltaa!! ;)


Linkkejä

Ei kommentteja: