tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kaatuvaan iTunesiin korjaus

Tuli pitkästä aikaa päivitettyä iTunes, koska halusin ostaa erään biisin iTunes Storesta kun sitä ei muualta löytänyt. Muutenhan minulla ei ole enää iTunesille käyttöä. No ei kun päivittämään, kun sitä kerran ehdotettiin ja kas, päivityksen jälkeen iTunes (11.0.2.26 x64) kaatuu heti alkuunsa, aina kun Storen puolelle yrittää mennä.

iTunes v11 kaatuu...
Kokeilin kaikkea mitä keksin. Lopulta oli nöyrryttävä Googlen apuun. Iloinen yllätys olikin, että apu löytyi tällä kertaa nopeasti (ensin tämä josta sitten lopulta Microsoftin kb2639417 -sivulle). Olisi pitänyt heti mennä googlettamaan :)

Ongelmaksi paljastui lopulta kauan sitten, varsinaista päivitystä odotellessa asennettu Microsoftin Fixit -korjaus, joka esti pääsyn t2embed.dll:ään. Nykyään tuo Fixit 50792 -korjaus on siis turha, vaan eipä noita aina sitten muista poistaa kun se olisi ollut ajankohtaista.


Itse korjaus

Jos iTunes v11 kaatuu Windowsissa heti alkuunsa, kokeile ajaa tämä Fixit -korjauksen poistaja (suora linkki korjauksen poistoon, varsinainen sivu täällä). Ainakin itselläni iTunes alkoi taas toimimaan tämän jälkeen (käytössä Windows 7 x64). Ajattelin mainita asiasta siltä varalta että joku muukin tappelee ongelman kanssa.
Fixit 50792 ratkaisun korjaaminen auttaa.

Krediitit luonnollisesti Applen foorumin nimimerkille gn_id joka erinomaisen Process Monitorin kanssa vian selvitti.

Ei kommentteja: