tiistai 27. marraskuuta 2012

HS.fi maksumuurisekoilu ja uutisointi kävijämääristä ei mennyt ihan putkeen


HS.fi otti 20.11. käyttöön maksumuurin, jolloin ilmaiseksi saa lukea viisi uutista viikossa. Nörtit keksivät heti n+1 keinoa ohittaa muuri, parhaimpien keinojen taatessa täysin läpinäkyvän muurin ilman että joutuu pelleilemään evästeiden kanssa. Kyseessä taitaakin olla muksumuuri, sen verran helppoa kiertäminen on. Erilaisia tapoja kiertää m(a|u)ksumuuri löytyy sopivalla googlettamisella.

Eilen 26.11. HS.fi julkaisi todellisen nollauutisen, jossa se kehui kuinka HS.fi-kävijämäärät ovat nousussa (en viitsi laittaa suoraa linkkiä "uutiseen", ettei nyt vaan laskurit kävisi jo liiankin kuumina).

"Uutisen" kommentteihin alkoi heti valua HS.fin keksimiä todennäköisempiä syitä siitä miksi kävijöitä oli enemmän. Itsekin yritin kommentoida kertomalla oman arveluni käyntimäärien noususta. Kommentoin että todennäköisesti moni, ellei suurin osa alkuviikon piikistä, johtui kokeilijoista. Ja kuinka paljon liikennettä toikaan se, että kokeiltiin erilaisia tapoja ohittaa muuri?

Tämä oli Pravdalle... anteeksi, tarkoitin Hesarille, liikaa, kommenttia ei julkaistu! Pelottavaahan se olisi, jos joku kertoisi totuuden "kävijäennätyksestä". Ja kas, tänään HS.fi oli poistanut kaikki, jo julkaistut kommentit!

Säälittävää HS.fi, erittäin säälittävää, tosin myöskin huvittavaa.

Kun nykyinen opiskelijatilaus loppuu, lopetan Hesarin tilaukseni. Pitäkää roskanne. Ja seuratkaa muuten kuinka HS.fi kävijämäärät laskevat.

Ei kommentteja: