tiistai 17. heinäkuuta 2012

Vaihdon "leiriä" - hyvästi Nokia

Olen pitkään käyttänyt Nokia puhelimia, aina Nokia 6110:sta nykyiseen 701:een. Välissä olen kokeillut joitain tavallisia Samsungin simpukkamalleja, joiden numeroita en muista tähän hätään.

Olen pitkään harkinnut ns. leirin vaihtoa, ja Nokian Windows Phone -puhelimet olisivat olleet luonnollinen vaihtoehto. Ellen olisi totaalisesti kypsähtänyt tavallisille PC:lle tulevan Windows 8:n pakko Metroon. Niinpä vaihdoin leiriä oikein kunnolla, Androidiin (Applen iYlihintaiset iLaitteet eivät olleet koskaan vaihtoehto). Hyvästi takkuileva Symbian Nokia Belle. Varsinkin Feature Pack 1:n jälkeen luuri muuttui todella huonoksi, joka osaltaan vauhditti puhelimen vaihtoa.


Eipä tule ikävä

Varsinkin suhde Nokiaan taitaa katketa nyt lopullisesti. Uskoin vielä joku aika sitten, että Nokia vielä nousee ja että Windows Phone on oikea valinta. Mutta en usko enää. Veikkaanpa ettei Nokiaa edes ole vuoden parin päästä. Ainakin se on jo myyty pilkkahintaa jollekin.

Vaan eipä todellakaan tule ikävä Nokian laitteita. Jo ennen älypuhelimia Nokian ongelma oli valikoiman laajuus; Yhtä kunnollista mallia ei tahtonut löytää. Jossain mallissa oli joku hyvä ominaisuus ja puutteita, ja taas toisessa mallissa sitten jotain muuta hyvää ja puutteita. Kunnollisen mallin löytäminen oli työlästä. Ikään kuin ominaisuudet olisivat olleet tahallaan ripoteltu pitkin mallistoa.

Älypuhelimena Nokia on ongelma ilman muuta on/oli Symbian. Se ei vain taipunut riittävän hyvin nykyaikaiseksi käyttöjärjestelmäksi. Ensimmäinen kosketusnäytöllinen nokialaiseni oli 5800. Se oli järkyttävä tuskallista käyttää. Muuten kokemusta on vaikea kuvailla! Siihen nähden nykyinen 701 Bellellä on taivas. Mutta siihen se jääkin. Nokia Belle ei kestä vertailua minkään muun valmistajan käyttöjärjestelmiin.

Kuolevana käyttöjärjestelmänä Nokia Belle ei tietenkään myöskään kiinnostanut ohjelmien kehittäjiä. Oli suorastaan tapaus, jos Bellelle saikin jostain ihmeen syystä jonkun ohjelman, joka on itsestään selvyys esim. Androidilla.


Tervetuloa Android-maailma

Tänään lopulta tilasin itselleni Samsung Galaxy S III:n, jonka saanen kouraan vielä tällä viikolla. Olen sormeillut laitetta liikkeissä, lukenut arvosteluja jne. Luonnollisesti odotukset ovat kovat. :)


Koko Androidin ekosysteemi on minulle aika lailla käymätöntä korpimaata, mutta odotan mielenkiinnolla uusia seikkailuja, iloineen ja suruineen ;)

Samalla yhä enemmän alkaa kiinnostaa kokeilla Linuxia. Viimeistään sitten, kun Windows 7:n tuki loppuu, ja jos Microsoft ei tarjoa kuin Windowsia sekasikiö Metrolla, on aika kokeilla jotain Linux-jakelua. Saapa nähdä...


Lisäys 21.7.12 Ei voi kuin sanoa, että on eroa kuin yöllä ja päivällä tällä Samsungilla ja Nokia 701:llä. Olen todella tyytyväinen tähän Samsungiin ja koko ekosysteemiin. Tokihan rautakin on aivan toista Samsungissa, mutta olen erittäin tyytyväinen esim. Androidin ohjelmatarjontaan, ja kuinka helppoa ohjelmien asennus on Google Playstä (onnistuu jopa PC:n kautta selaimella). Nokia Kauppa jää joka suhteessa toiseksi. Jatkan ihastelua...


Linkkejä

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse lopetin Nokian kännyköiden käytön vuosia sitten. Tällä hetkellä käytössä Android älyluuri.

MieliPire kirjoitti...

Kas, Neko siirtyy ihan linux-fanien toimintatyyliin. Eli kirjoittaa siirtymisestä linux-androidiin, koska se mielestään on parempi kuin Nokian vanha tuote symbian - ja lyttää siinä samalla Nokian uuden tuotteen, edes kokeilematta sitä.

Ihan sama linux-fanien taktiikka verrata linuxia Windows XP:hen ja lytätä samalla Windows 7, samoin perustein.

Mutta menestystä valitsemallesi avopolulle...

MieliPire kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta, mikäs android-versio uudessa kapulassasi on?

Onko viimeisin android-versio, vai jokin vanhempi versio?

Miten olet ajatellut varmistaa, että saat kapulaan avoimen lähdekoodin androidiin tehdyt viimeisimmät korjaukset?
Androidin bugithan ovat avoimesti tiedossa ja aina uusimmassa versiossa niitä on korjailtu, mutta korjaukset eivät toki tule itsestään vanhaan versioon, vaan ainoastaan jollain tavalla päivittämällä, jos se vain on mahdollista. Eli androidin kanssa voi syntyä helposti tilanne, että käyttössä on ikäänkuin vanha päivittämätön java-versio... bugeineen, joita tietoturvatihulaistahot voivat aktiivisesti käyttää hyväkseen.

Eli miten olet ajatellut varmistaa, ettet saisi ylenmäärin Play-kaupasta haitaketoimintoja sisältäviä sovelluksia?
Nikotteletko Googlelle että parantavat valvontaansa, vai miten?

neko kirjoitti...

Miten olet ajatellut saada päivitykset Lumioihin? Meinasitko kentis asentaa tulevan Windows 8:n? Ehei, ei tule onnistumaan. Toki jotain päivityksiä tulee.

Mitä tulee Lumia -kokeiluun, mistä tiedät kuinka paljon olen Lumiaa jo kokeillut? Jos tarkoitat tulevia Windows Phone 8 -puhelimia, niin ne ei vain kiinnosta, kiitos Microsoftin ääliömäisen tavan pakottaa käyttämään Metroa tavallisessa desktop/laptop käytössä. Ei kiitos pakolle.

Mitä tulee nykyiseen luuriini, en ole edes ollut kiinnostunut mikä versio siinä Androidista on, mutta sinun vuoksesi tarkistin että 4.0.4.

Laitteen käyttöajan uskon saavani tarvittavat päivitykset. Nykyään laitteiden vaihtoväli ei ole kovin pitkä muutenkaan, kun mieli tekee Symbian kituuttelun jälkeen olla välillä nykyaikaisten laitteiden aallonharjalla. ;)

neko kirjoitti...

@Seppä/MieliPire

Nyt näyttää päivitystä vaan pukkaavan. Mites on Lumian kanssa? Saako Windows Phone 8:aa?