tiistai 12. kesäkuuta 2012

F-Secure Internet Security 2013 luottaa Windowsin palomuuriin

F-Secure on aloittanut julkisen betatestaamisen Internet Security 2013 tuotteelleen, ja etsii nyt betatestaajia. Mukaan testaamaan voi hakea täältä. Hakemuksessa joutuu hieman näkemään vaivaa, ja ilmeisesti kaikkia hakemuksia ei hyväksytä automaattisesti.

Erittäin mielenkiintoinen uudistus F-Secure Internet Security 2013:ssa on se, että se käyttää ensimmäistä kertaa hyväkseen Windowsin omaa palomuuria. F-Secure on siis ottanut oman palomuurinsa pois, ja tukeutuu palomuurissa Windowsin omaan palomuuriin.


Mielenkiintoista nähdä, lopettaako tämä vihdoin Windowsin oman palomuurin aliarvioinnin, sillä Windowsin palomuuri on todella hyvä. Se ei tosin ole kysymässä ulospäin menevästä liikenteestä varmistuksia, ilman 3. osapuolten ohjelmaa, kuten vaikkapa Windows 7 Firewall Control tai nyt kyseessä oleva F-Secure Internet Security 2013, joka kysyy tarpeen tullen lupaa ulospäin meneville ohjelmille.


Muuten F-Secure Internet Security 2013 noudattaa tuttua pelkistettyä linjaa, asetuksia on ehkä jopa hämmentävän vähän. Toisaalta tällaisenaan tuote sopii suurelle massalle, joka haluaa asentaa ja unohtaa ohjelman sen enempää puuttumatta asetuksiin.


F-Secure Internet Security 2013 beta on jo nyt vaakaa, ja erittäin kevyt. Otin sen sellaisenaan päivittäiseen käyttöön kahdelle perheeni koneelle, enkä ole juurikaan moitteen sanaa löytänyt. Ne moitteet mitä seuraavaksi esitän, koskevat myös aikaisempia versioita.

F-Secure Internet Security 2013 pitää oletuksena edelleen, aikaisempien versioiden tavoin, evästeitä haitallisina. Mielestäni tämä on asetettu näin vain siksi, että tavallinen käyttäjä löytää konettaan tarkistettaessa jotain poistettavaa, ja tuntee näin että ohjelma toimii. Evästeitä on loppujen lopuksi vaikea pitää haitakkeina kuitenkaan.

Toinen omituisuus on se, että jos itse asetan Hosts -tiedostoon, etten halua mitään liikennettä Facebookiin, pitää F-Secure Internet Security tätä haitallisena ja poistaa nämä merkinnät käytöstä automaattisesti. Mielestäni F-Secure Internet Securityn pitäisi edes antaa mahdollisuus itse valita toimenpiteet. Onneksi jatkossa sentään voi asetuksista asettaa Hosts -tiedosto tarkistuksessa ohitettaviin tiedostoihin.

Asennuksesta sen verran, että F-Secure Internet Security 2013 beta poistaa Malwarebytes Anti-Malwaren ristiriitaisena tuotteena, kun taas Microsoft Security Essentials jää koskematta.

Hyvä asia on se, että jos sinulla on ennestään omia sääntöjä Windowsin palomuurissa, asennus ei poista niitä, vaan ne jäävät voimaan.


Linkkejä

Ei kommentteja: