sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Notekeeper - Evernote-sovellus Symbianille

Enpä uskonut tämän päivän koittavan, mutta totta se on eikä aprillipilaa: Symbianille on nyt saatavilla Evernote-sovellus, Notekeeper. Olen aikaisemmin todennut, että täytyy tyytyä OneNoteen, joka tosin sekin on hyvä sovellus, mutta suurin osa henk.koht muistiinpanoistani on Evernotessa.

Notekeeper on vielä aika raakile, eikä se pärjää muille alustoille saatavilla oleville sovelluksille. Onpa siinä on joitain bugejakin, luonnollisesti. Esim. otsikkojen ääkköset menevät aina väärin; Jos laitat ne kuntoon Notekeeperissä, ne ovat pielessä Evernotessa ja toisinpäin. Onneksi sentään itse muistiinpanoissa näyttäisi merkistö pysyvän oikein.
Aina skandit poskellaan: Kun toisesta korjaa, on toisessa pielessä.

Toinen häiritsevä asia on se, että ajat on esitetty amerikkalaisittain 12-tunnin kellolla, eikä 24:n jota Suomessakin yleisesti käytetään. Nämä varmaan korjattaneen tulevissa versioissa.
Kuvakaappauksia Notekeeperistä.


Jos sinulla on suuri tietokanta Evernotessa, voi ensimmäinen käynnistys kestää todella kauan. Itselläni on Evernotesta maksullinen Premium-versio, ja siellä paljon muistiinpanoja. Niinpä kun välillä näytti ettei mitään tapahdu, luulin ohjelman kaatuneen. Mutta ei, suurella tietokannalla ensimmäinen kerta vaan kestää helposti puolisen tuntiakin.

Notekeeper ei valitettavasti osaa näyttää Evernoteen tallennettuja PDF-tiedostoja, mikä on ymmärrettävää, mutta Notekeeper voisi vaikka tarjota mahdollisuutta ladata PDF:t. Siinä olisi vinkkiä tekijälle.

Niin tai näin, ensimmäinen suht' kunnollinen Symbian Evernote-sovellus on kuitenkin tosi asia. Kunhan tekijä vielä hioo ja kenties lisäilee ominaisuuksia, kyseessä on varsin pätevä sovellus.

Testattu versio: 1.0.


Lisäys 4.5.12 Versio 1.3 korjaa monet ärsyttävät viat, eli ääkköset toimivat nyt oikein myös otsikossa, ja viesteissä on nyt aikaleimat 24 tunnin kellolla.

Linkkejä

Ei kommentteja: