lauantai 18. helmikuuta 2012

Microsoft OneNote saatavana nyt myös Symbian Bellelle

Pitkään olen harmitellut ettei mainiota Evernotea saa Symbianille. Pikaisiin muistiinpanoihin löytyy toki Simplenotea käyttävä Symnote, mutta laajempiin ja paremmin muotoilluihin muistiinpanoihin tarkoitettua Evernotea ei ilmeisesti tulla koskaan näkemään Symbian-puhelimissa.

Nyt Microsoft ja Nokia ovat tuoneet kuitenkin Evernoten varteenotettavan kilpailijan Microsoft OneNoten myös Symbianille, osana Microsoft Appsin ensimmäistä osaa. Microsoft OneNote on ollut jo pitkään saatavilla muille alustoille.


Luonnollisesti mobiiliversio ei ole niin monipuolinen kuin Windows-versio, mutta varsin mukavalta vaikuttaa Symbian-versiokin. Ohjelma toimii todella ripeästi ja luotettavasti. Puhelimena käytössä on Nokia 701, jossa tosin on perus nokialaisia tehokkaampi prosessori/grafiikka.

OneNote on siis ohjelmisto erilaisten muistiinpanojen tekemiseen ja jakamiseen niin halutessa. Muistiinpanot synkronoituvat halutessa Windows Live -tilin kautta (SkyDrive) muillekin laitteille, joissa vain OneNote on otettu käyttöön.

OneNoten työpöytäversion (Windows) ainoa haittapuoli on, että se on maksullinen. OneNote tulee mm. joidenkin Microsoft Office -pakettien mukana. Evernoten on ilmainen.

Microsoft OneNote on saatavilla sekä Windowsille että lukuisille mobiilialustoille (mm. Android, Windows Phone 7) joiden mukana on nyt myös Symbian Belle.


Microsoft Apps on saatavilla Nokia Suiten kautta.


Linkkejä

Ei kommentteja: