lauantai 25. helmikuuta 2012

Jatka automaattisesti siitä mihin viimeksi jäit

Jos kuuntelet tai katselet paljon Symbian laitteellasi, olet huomannut ettei Nokian omat soittimet muista missä kohtaa lopetit musiikin kuuntelemisen tai videoiden katselemisen. Pitkien tallenteiden kanssa tämä voi hieman harmittaa, sillä joudut seuraavalla kerralla etsimään kohdan mihin viime kerralla lopetit. Onneksi sopivilla apuohjelmilla tämäkin ongelma on korjattu. Musiikin kuunteluun on NEILA Player ja videoiden katseluun filMark.

NEILA Player on musiikkisoitin joka osaa palata siihen kohtaan mihin musiikin kuuntelu edellisellä kerralla jäi. NEILA Player kysyy käynnistyessään haluatko jatkaa musiikin kuuntelua kohdasta johon viimeksi jäätiin. Halutessa voi siis paikan myös unohtaa. NEILA Playerin käyttöliittymä on karu, mutta pääosin toimiva. NEILA Player hallitsee myös kansioittain soittamisen ja m3u -soittolistojen luonnin ja käsittelyn.


FilMark taas on Nokian oman videosoittimen apuna toimiva ohjelma, joka pitää kirjaa siitä missä kohtaa videon katselu lopetaan ja osaa jatkaa automaattisesti samasta kohtaa kun videota seuraavan kerran katsotaan. Käyttöliittymässä on ainoastaan nappi josta filMark asetetaan toimimaan tai pois.


Molemmissa ohjelmissa on puutteensa, vaikka ne pääosin toimivatkin hyvin. NEILA Player ei ihan joka kerran muista mihin jäätiin, ja sama tuntuu vaivaavan joskus filMarkia myös. Näillä eväillä mennään kuitenkin Symbianin kanssa. Jos tiedät paremmat Symbianissa toimivat vaihtoehdot, niin jätä vinkkiä.


Linkkejä

Ei kommentteja: