torstai 9. helmikuuta 2012

BoxCryptor salaa tiedostosi

Erilaiset pilvessä toimivat tiedostojen synkronointipalvelut ovat suosittuja. Esim. Dropbox, SugarSync jne. ovatkin kätevä tapa siirtää tiedostoja vaikkapa kodin ja koulun tai työpaikan välillä (USB-tikku on niin passé ;)). Onpa Googlekin ilmeisesti tuomassa oman Google Drive -palvelun, jota tosin en odottelisi hengitystä pidätelle, sillä palvelu on ollut tulossa "pian" jo muutaman vuoden.

Joka tapauksessa, eri palvelut hoitavat tiedostojen salauksen eri tavalla. Jos haluat pitää salauksen omissa käsissäsi, mutta kuitenkin nauttia näistä ilmaisista synkronoinneista, tarvitse erillisen ohjelman huolehtimaan salauksesta.

BoxCryptor on höyhenenkevyt, helppokäyttöinen ja täysin läpinäkyvä ohjelma, joka toimii usemman eri synkronointipalvelun kanssa. BoxCryptor luo virtuaalisen levyaseman, johon tallennetut tiedostot tallennetaan salatussa muodossa ennalta asetettuun kansioon.

Jos siis luot ko. kansion Dropboxin sisään, Dropbox huolehtii synkronoinninsta mutta kukaan ei voi päästä tiedostoihisi käsiksi, jos olet salannut ne BoxCryptorilla. Esim. itse säilytän Dropboxissa ohjesivujani, joita ei luonnollisesti ole tarpeen salata, mutta myös henkilökohtaisempia tiedostoja, jotka ovat BoxCryptorilla salattu. Jos joku pääsisikin murtautumaan Dropboxiini, hän ei elinaikanaan saa salattuja tiedostojani auki.
Esimerkki salauksesta.

BoxCryptor on ilmainen yhden kansion ja 2 Gt kanssa. Maksullinen versio toimii useamman kansion kanssa, voit siis käyttää useampaa palvelua, esim. Dropbox ja SugarSync jne. (BoxCryptor 1.2 tai uudempi).


Linkkejä

Ei kommentteja: