keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Sekalaisia Nokian Symbian puhelimiin liittyviä ongelmia ja ratkaisuja

Siltä varalta että joku muukin tappelee näiden Nokian Symbian älypuhelimia koskevien ongelmien kanssa, ajattelin kertoa omat ratkaisuni tänne.

Lisäilen tänne lisää sitä mukaan jos vastaan tulee uusia ongelmia ja ratkaisuja. Voit myös kommentoida omia löydöksiäsi.


SisällysluetteloJatkuvia latausongelmia Nokia Kaupassa


Oire

Itselläni oli tämä ongelma muutaman viime päivän aikana, lähes mikään lataus ei tuntunut onnistuvan Nokia Kauppa -ohjelman kautta, eikä PC:llä käyttäen /download -kikkaa.

Syy

Syyksi paljastui käytetty DNS -asetus*. Minulla oli DNS palvelimina OpenDNS:n palvelimet (208.67.222.222 ja 208.67.220.220) joiden kanssa siis ongelmia Kaupan kanssa ilmaantui. Huomasin asian vahingossa kun kokeilin ladata kaupasta ihan tavallisen hitaan kännykkäliittymän kautta, jolloin lataus onnistui.

* Taustaksi tietoa, että Soneran verkossa on käytettävä jotain muuta kuin Soneran DNS palvelimia, jotta esim. Youtube toimisi kunnolla.

Korjaus

Vaihdoin DNS asetuksiin Googlen palvelimet (8.8.8.8 ja 8.8.4.4), ja kas: Kauppa alkoi toimia mainiosti.
[takaisin sisällysluetteloon]


Angry Birds käynnistyy, mutta ruutu pysyy mustana (kaikki versiot)


Oire

AngryBirds käynnistyy, mutta näyttö pysyy mustana.

Syy

Useampi näyttöön vaikuttava ohjelma jotenkin häiritsee Angry Birdsin latautumista. Seuraavat ohjelmat olen huomannut vaikuttavan:

Korjaus

Edellä mainittujen ohjelmien poisto luonnollisesti auttaa, mutta jos et halua poistaa niitä kokonaan käytöstä, voit sopivalla ohjelmalla lopettaa ne siksi aikaa kun haluat pelata Angry Birdsiä.

Ohjelmien lopettaminen ohjelmasta käsin ei aina auta, vaan tarvitaan jotain sopivaa ohjelmaa. Itse käytän Handy Taskamania.

* Lisäys 24.11.11: Uusimmat Portrait Homescreen+Menut toivat mahdollisuuden asettaa ohjelmakohtaisesti käännetäänkö näyttöä automaattisesti vai ei. Nyt voit siis asettaa AB aina vaakaan, jonka jälkeen Portrait Homescreen+Menu ei haittaa AB toimintaa.
[takaisin sisällysluetteloon]


Lisää seuraa, kunhan vastaan tulee.

1 kommentti:

jarith69 kirjoitti...

Tuohon Angry Birds musta ruutu ja Symbian puhelimiin liittyen. Belle Extra Button 2.5.0 versiosta lähtien tekee saman asian. Ellei ole tästä BEB ohjelmassa laittanut ruksia Angry Birds Exception Apps List osiossa.