sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Simplenote - muistiinpanot kaikkialla

On usein tilanteita joissa pitäisi tehdä pikaisesti muistiinpanoja. Esim. älypuhelimissa on omat muistikirjansa, mutta usein niihin kirjoitetut muistiinpanot ovat sitten tallessa vain puhelimessa. Samat muistiinpanot olisi mukava saada käyttöön vaikkapa nettiselaimella tai sitten natiivilla asiakasohjelmalla.

Tällaisia pilvipalveluita on useita. Jo kauan alalla ollut veteraani Evernote on yksi parhaista, Evernoteen saa talteen niin eri tavoin muotoillut tekstit, kuvat että liitteetkin. Esim. PDF-liitteet ovat suoraan luettavissa Evernotessa. Osaapa Evernote tunnistaa esim. kuvissa olevan tekstinkin, joten hakusanalla etsintä löytää vaikkapa kuvassa esiintyvän sanan.


Evernote asiakasohjelmassa (Windows)

Luonnollisesti näin monipuolisena ohjelmana Evernote saattaa olla raskas, ainakin mobiililaitteissa, eikä se välttämättä sovi pikaisten muistiinpanojen tekemiseen kaikkine hienoine erilaisine kirjaisimineen ja asetteluineen. Valitettavasti myös monen suomalaisen käyttämiin Nokian Symbian-älypuhelimiin ei ole saatavilla asiakasohjelmaa Evernotelle. Onneksi Evernote ei ole ainoa vaihtoehto. Tässä esitellään lyhyesti mainio monelle alustalle saatava Simplenote.


Simppelisti ja nopeasti

Simplenote tarjoaa nimensä mukaisesti yksinkertaisen tavan tehdä muistiinpanoja. Se ei tarjoa mitään hienoja tekstin asetteluja kuvista ja liitteistä puhumattakaan. Siksipä se sopii niin näppärästi pikaisten muistiinpanojen tekemiseen. Olen korvannut sillä esim. kovassa käytössä olleen puhelimen muistikirjani, varsinkin kun Simplenotelle ihme kyllä löytyy myös Symbianissa toimiva asiakasohjelma Symnote.

Yksinkertaisuudestaan huolimatta Simplenote tukee avainsanoja (tags), joiden avulla voi hallita suurtakin määrää muistiinpanoja. Tärkeät muistiinpanot voi myös kiinnittää listan alkuun. Muistiinpanot voi myös halutessaan julkaista siten, että linkin muistiinpanoon tietävät voivat lukea ne WWW-selaimellaan.

Simpenote on käytettävissä usein eri tavoin:
  • Selaimella (tietokone, älypuhelin)
  • Asiakasohjelmalla (saatavissa Windows, Mac OS X, mobiililaitteet)

Simplenoten Downloads -sivulla on runsaasti linkkejä eri vaihtoehtoihin käyttää Simplenotea.


Simplenote selaimessaSimplenote ResophNotes-asiakasohjelmassa (Windows)Simplenote Symnote-asiakasohjelmassa (Symbian)Linkkejä

1 kommentti:

pihistäjä kirjoitti...

hei hienojuttu... olen tällaista kaivannutkin tietämättä palveluiden olemassaolosta:) kiitoksia