sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Noloja tunnustuksia

Googlamalla eksyin joitain päiviä sitten Iltalehden tietokone "keskusteluun". Voi hyvänen aika sentään mitä sontaa koko palsta on täynnä! Loka lentää puolin jos toisinkin. Vastapuolet ovat ne perinteiset osapuolet eli Windows vs. Linux vs. Mac, ja viestien ainoa tarkoitus tuntuu olevan mitä erilaisimmin keinoin loukata vastapuolen käyttämää käyttöjärjestelmää sekä henkilökohtaisesti muita kirjoittajia. Kuinka älytöntä! Uskomatonta ettei palstalla tunnu olevan ollenkaan moderointia, niinpä meno palstalla äityy välillä uskomattomaksi paljastaen samalla suomalaisten sivistystason raadollisimmillaan.

Luulin ennen että Suomi24 on huonoin keskustelupalsta Suomessa, mutta Iltalehden foorumi vie voiton kirkkaasti. En ymmärrä Iltalehden foorumin funktiota. Melkein, ellei peräti kaikki keskustelut menevät riitelyksi. Mistä tämä voisi johtua? En keksi kuin yhden (kenties osa)syyn: foorumiin ei tarvitse kirjautua. Käsittääkseni Iltasanoman keskustelua vaivasi ennen sama luokattomuus, mutta nykyään Iltasanomien keskusteluun on kai pakko rekisteröityä (myönnän, en viitsi edes tarkistaa asiaa). Jos rekisteröinti syö viestien määrää, niin laatu kyllä korvaa määrän.

Silmät pyöreinä luin Iltalehden "keskustelua" ja ajattelin ettei enää koskaan tänne takaisin!

Astuin ansaan

Se miksi tämän kirjoituksen otsikkona on "noloja tunnustuksia", johtuu siitä, että on pakko myöntää menneeni muutamaan pahimpaan keskusteluun mukaan. Periaatteenani on, etten koskaan lue tai kirjoita Suomi24 tasoisille palstoille, mutta lankesin trollien ansaan Iltalehden foorumilla, kenties kun sinne ensimmäistä kertaa eksyin. Omat kirjoitukseni olivat kevyestä päästä, kunhan korjasin pahimpia vääristelyjä. Tosin tajusin todella nopeasti että homma on tuulimyllyjä vastaan taistelemista, sillä trollaajien ideahan on vain saada riitaa aikaiseksi. Siinä ei järkevätkään perustelut/tiedot paina mitään. Joten lasken Iltalehden foorumin samaan kategoriaan Suomi24:n kanssa.

Minun ei tietenkään olisi tarvinnut edes mainita omista kirjoituksistani, mutta toisaalta halusin tuoda esiin sen, että kokenutkin voi astua ansaan tuollaisessa roskapaikassa. Trollit ovat, jos eivät taitavia, niin joskus kovin houkuttelevia kaikessa vääristelyssään yms. Houkutus oikaista asiavirheitä voi kasvaa liian suureksi. Mutta väitteiden korjaaminen on hyödytöntä.

Jääköön nuo viestit viimeisiksi, en koskaan aio lukea saati kirjoitaa Iltalehden keskusteluun enkä myöskään Suomi24:een ennen kuin ne saadaan siistittyä, jos sittenkään. Googlen hakutuloksista olen jättänyt jo tähän asti Suomi24:n pois. Tämä tapahtuu automaattisesti lisämällä hakusanoihin "-suomi24.fi" ja nyt sen seuraan pääsi Iltalehden foorumi.

Minulla on jo täysi työ Virustorjunta.netin ja MuroBBS:n yms. laadukkaiden foorumien seuraamisessa ja keskusteluun osallistumisessa. Yhteensä yli 10 000 viestiä :)

Olen aikaisemminkin ihmetellyt, ovatko nämä tietokone-asiat todella niin tärkeitä, että niistä kannattaa alkaa kinaamaan. Maailmassa on oikeitakin huolia ja ongelmia. Ymmärrän, että väärän tiedon voi korjata, mutta suoranaiset konesodat ovat kyllä jotain niin typerää että parempi vaan poistua paikalta. Antaa sittisontiaisten häärätä lantaläjässä keskenään.

Laadukkaita foorumeja

Tässä hyviä paikkoja keskustella tietokoneisiin liittyvistä asioista. Näillä foorumeilla vaaditaan rekisteröintiä ennen kuin foorumille voi kirjoittaa. Foorumeja myös moderoidaan, joten ylilyöntejä kuitenkin tapahtuu, ne siivotaan pois aika pikaisesti.

Lisäys: Iltalehden foorumin ylläpito on näemmä poistanut suuren määrän viestejä, ilmeisesti tietyltä aikaväliltä kaikki, joten pahimmat ylilyönnit eivät enää ole nähtävissä. Eikä myöskään ilmeisesti minun kirjoitukseni. Ei tuo silti ole tavallisen tallaajan paikka keskustella.

Ei kommentteja: