perjantai 12. elokuuta 2011

Uuden asennuksen kanssa aikaa kuluu

Huh, uutta konetta laitellessa menee kyllä aikaa. Siinä on paljon työtä kun aloittaa jäjestelmän alusta. Windows 7:n asentaa nopeasti, mutta aikaa kuluu ennen kuin kaikki ohjelmat ja varsinkin niiden asetukset ovat taas kohdallaan. Aloittelin eilen aamulla siinä 8 aikaan ja illalla n. klo 19 lopettelin. Tosin pidin hommassa ihan reiluja taukoja.

Tänään sitten hinkataan lisää. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, niin menee useampi viikko, että tuleen eteen tilanne, "ai tuotakaan en ole vielä muistanut asentaa/asettaa". Asiaa ei mitenkään helpota se, että haluan asioiden olevan juuri tietyllä tavalla. Jos vain roiskaisisin ohjelmat levylle, niin ei kai siinä aikaa menisikään.

Uusi järjestelmä on kuin edellinen, Windows 7 x64, kahdella sisäisellä 1TB Sata-levyllä, jossa on sisäisesti ristiin varmuuskopiointi (ei RAID, vaan itse hoidettu SyncBackProlla ja True Imagella). Alustana oleva kone vaihtui vain paljon nykyaikaisempaan eli kunnon suorittimella/näytönohjaimella varustettuun. :) Muistin määrä kasvoi 8 Gt 16:sta. Valitettavasti SSD levy jäi vielä uupumaan, koska niiden hinnat tarvitsemassani kokoluokassa on vielä järjettömällä tasolla.

Periaatteessa olisin voinut True Imagen Plus Packin kanssa siirtää vanhan järjestelmän uuteen koneeseen, mutta sitten ajattelin, että on vähän sama muuton kanssa kun tulee heitettyä turhaa tavaraa pois. Eli samalla sitten karsii kenties turhia ohjelmia, joita ei enää tarvitsekaan. Eikä ole oikein kokemusta ko. operaatiosta em. softan kanssa, enkä yksinkertaisesti jaksanut nytkään kokeilla. Onpahan nyt sitten tuore asennus alla.


Ilman levyneheytyksiä ja rekisterin "puhdistusta"

Edellinen Windows 7 asennus ehti olla juuri muutaman päivän yli kaksi vuotta, ja mitään syytä ei olisi ollut uudistaa järjestelmää, ellei alla ollut kone olisi alkanut hajota. Konehan ei ollut enää ihan uusi, sillä olin pyöritellyt sillä muutaman vuoden Vistaakin ennen Windows 7:n asennusta.

En harrasta levyn eheyttämistä ja varsinkaan rekisterin "puhdistamista" ollenkaan, ja järjestelmä pysyi silti todella timmissä kunnossa koko ajan. Rekisterin "puhdistaminen" onkin todella turhaa hommaa, ja joskus jopa vaarallista. Ja minulla sentään sitä softaa on reilusti asennettuna, Windowsille ja ohjelmille on varattu päälle 200 Gt. Joten taas kerran tuli omakohtaisesti todistettua nämäkin vanhat ohjeistukset myyteiksi, joita kyllä riittää.

Ei kommentteja: