lauantai 6. elokuuta 2011

FoxyProxyllä automaattista välityspalvelimien hallintaa Firefoxille

Ongelma: Minua lähestyttiin ongelmalla, jossa Soneran verkossa joillain sivulla on ongelmia suoratoistettavien videoiden kanssa. Esim. Youtuben kanssa oli ongelmia, johon auttoi kun vaihtoi DNS -palvelimet Soneran palvelimista johonkin toiseen, esim. Google DNS:ään. Mutta esim. BigFishin pelien esittelyvideot eivät vain suostuneet edelleenkään näkymään.

Sitten huomasin, että Soneran oman välityspalvelimen (proxy.dial.inet.fi:800) kautta videot latautuvat, mutta toisaalta koko selainta ei viitsisi asettaa latamaan sen kautta, koska se ajoittain voi hidastaa sivustojen lataamista. Eikä manuaalinen asetuksen muuttaminen tullut tässä tapauksessa kyseeseen.

Ratkaisu: Koska kyseinen henkilö käytti Firefoxia, ajattelin etsiä mitä vaihtoehtoja Firefoxin laajennuksista löytyisi. Ja löytyihän sitä: FoxyProxy on todella näppärä ohjelma, jolla voi esim. määritellä, että vain tiettyjen osoitteiden kanssa käytetään välityspalvelinta. Joten asetin vain BigFishin osoitteet latautumaan Soneran oman välityspalvelimen kautta, ja niin taas toimii kaikki.
FoxyProxylla voidaan asettaa tietyt osoitteet tietylle välityspalvelimelle.
Tämä oli vain ohjelman mahdollisuuksien pintaa raapaiseva esimerkki, ja ohjelmasta ollee iloa paljon erilaisten välityspalvelimien kanssa puuhaaville. Itse en tämän enempää ohjelmaan tällä erää tutustunut, koska FoxyProxyä ei saa käyttämälleni Operalle (FoxyProxya on luvattu Internet Explorerille ja Google Chromelle).

Linkkejä

Ei kommentteja: