maanantai 20. kesäkuuta 2011

Aika asettaa asiat oikeaan suhteeseen?


On kyllä kumma, että joillekin on jokin asian niin tärkeä, että näkee kaikki omastaan poikkeavat näkemykset hyökkäyksenä omaa asiaa vastaan. Koulussa on eräs heebo, joka hehkuttaa Applea joka välissä kyllästymiseen asti. Ei siinä mitään, jos tykkää, se ei minua mitenkään haittaa (paitsi että välillä se jatkuva monologi häiritsee keskittymistä). Mutta on se nyt kumma, ettei samaisen kaverin päähän mene se, ettei kaikki välttämättä ole yhtä innoissaan Applesta.

Oma suhtautuminen on lähinnä neutraalia. Apple tekee mielestäni monen asian oikein, esim. iPhone ja itsellänikin on yksi Applen tuote, iPod. Mutta jos en satu tietämään jotain Applen serveriä, niin ei se omasta mielestäni kerro siitä että olen jotenkin Applea vastaan. Nyt kuitenkin Apple-mantraa hokeva kehittäjän alku veti herneet nenään kun en tiennyt Applen serveriä! WTF, mikä reaktio! Kaverin kiihtymyksen takia jäi vielä epäselväksi oliko kyseessä rauta vai softa.

Apple ei vain kiinnosta minua niin kovin, kuin esim. sellaista jolla on vaikka Mac OS koneessaan. Jos kerran käytän Windowsia ja sen päällä toimivia ohjelmia töissä, koulussa ja kotona, niin on aika luonnollista että olen enempi kiinnostunut Windows-puolen tuotteista ja uutisista. Se etten tiedä Applen serveriä ei kuitenkaan mielestäni tee minusta "Apple vihaajaa"! Kuten ei sekään ole minun syyni, ettei Mac OS:lle saa jotain IDE:n lisäosaa (jonka saa Windowsille btw.). Vähän suhteellisuudentajua kiitos!

Joillekin tuntuu käyttöjärjestelmät/valmistajat olevan uskontoon verrattavissa oleva asia? Sen verran kiihkeitä ns. konesotia verkossa käydään jatkuvasti. Olen itsekin vinoillut välillä esim. Linuxista marginaalikoneena, mutta tällekin taustalla on juuri se outo fanaattinen asenne jonka kohteeksi joutuu, jos satut käyttämään Windowsia ja vieläpä pitämään siitä (puhumattakaan että väännän ihmisille ohjeita yms.). Esimerkiksi jossain keskustelupalstalla arvosteltiin minua osaamattomaksi, koska en muka erota Windowsia tietokoneesta, koskapa minulla on yksi ohje nimeltä "Nopeuta tietokonettasi", ja ohjeet on siis Windowsille. Toki tiedän, että tietokoneita on muillakin käyttöjärjestelmillä varustettuja kuin Windows, mutta ei kai sitä tarvitse olla alleviivaamassa sivustolla jonka ohjeet keskittyvät Windowsiin? Ja usealle tietokone on yhtä kuin se käyttis jota he käyttävät, sen käyttökokemus määrittelee monelle sen miltä koneen käyttäminen tuntuu. Ja Windows nyt vaan on ihan pikkuisen yleisempi työpöytäkäytössä kuin vaikka Linux. Ja itse käytän vain Windowsia.

On jännä että joillekin on nämä koneasiat niin pirun tärkeitä. Se saa aikaan outoja ilmiöitä. Esim. tämä, että joku viitsii vääntää scriptin tms. antamaan negatiivisen arvostelun kaikille uutiskommenteille jotka ei ole Linux/Mac OS myönteisiä. Kyllä! Jotkut ovat otsasuonet pullistellen ja finninaama punottaen värkänneet peukkuja uutiskommenteille normaalin yhden sijaan satoja. Niinpä sitten esim. Windows-vastaisella kommentilla voi yhtäkkiä olla 200 peukkua ylöspäin, Windows-myönteisellä 200 alaspäin. Aika tervettä touhua! Jossain kohdassa osa kupeista jäänyt kaapista pois?

Ai, että mistäkö tiedän että joku tehtailee noita? Esim. It-viikon/Digitodayn ns. "peukuttaja" on ihan tiedossa oleva asia (Lisää Googlella: It-viikko, Digitoday), ja sainpa kerran asian ihan kaapattua videollekin. Ei tosiaan voi kuin ihmetellä, että joku jaksaa päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, harrastaa moista. Onkohan kaikki muumit laaksossa?

Entä sitten vakiovalittajat? Sellaiset, jotka vuodesta toiseen ovat jokaisessa uutiskommentissa arvostelemassa esim. Microsoftia. Näitä vakiovalittajia löytyy mm. Tietokone.fi uutiskommenteista, ja kyseessä siis todella on samat nimet, vuodesta toiseen! Ymmärrän että jos asia ottaa päähän, siitä voi kertoa, useastikin. Mutta että käydään oikein sellaista "pyhää sotaa" ja valitetaan joka kerta vaikkei valituksen aihe oikein edes sopisi uutiseen. Riittää vaikkapa että uutinen koskee Microsoftia, niin jo alkaa valittaminen, usein täysin alkup. aiheen ohi. Usein aihe ei alunperin edes liity Microsoftiin/Windowsiin, mutta sieltä ne konesodan ainekset kaivetaan silti esiin vaikka väkisin.

Pitkän vuodatuksen syy oli siis se, että en jaksaisi näitä fanaatikkoja enää oikeassa elämässä, olen saanut niistä jo netissä aivan tarpeekseni. Itse asiassa, nämä fanaatikot ovat saaneet aikaan sen, että välillä orastanut Linux-mielenkiinto on hiipunut pikkuhiljaa pois. Macia en muutenkaan tule hommanneeksi, olen työssäni ja muutamalla tutulla päässyt sitä kokeilemaan, eikä se herättänyt suurempia elämyksiä. Linux-puoli tosiaan on kiinnostanutkin jossain vaiheessa...

PS. Lopetin juuri Mikrobitin ja Tietokone lehtien tilaukset, syynä oli mm. liiallinen Apple-asia. Minua ei siis haittaa, että noissa lehdissä on minua kiinnostamatonta asiaa, mutta en myöskään halua sellaisesta maksaakaan. Ja ei, edelleenkään en tiedä Applen serveriä, eikä oikeasti edes kiinnosta. Sopiiko?

Lisäys 16.8.11 Googlen kautta eksyin Iltalehden Tietokoneet ja käyttöjärjestelmät "keskusteluun" ja ei voi kuin ihmetellä sitä aggression määrää, millä jotkut Linux-käyttäjät käyvät trollauksineen kaikkeen keskusteluun. Toki siellä on sitten Windows-hihhuleita jotka harrastavat samaa, mutta Linux-käyttäjillä tuntuu olevan oikein jihad menossa. Jokaiseen asiaan tartutaan erityisellä raivolla. Mikään järkiperustelu ei tunnu menevän suojamuurin läpi. Miten käyttöjärjestelmä on joillekin niin tärkeä asia, että se ajaa Linux-jihadistit moiseen agressioon? Säälittävää.

Tekee kyllä itselleen palveluksen, kun lopettaa ko. keskustelussa vierailun. Näyttäää kaikki foorumit missä ei vaadita kirjautumista olevan melkoisia sontaläjiä (esim. juuri Iltalehden keskustelu ja Suomi24 on toinen).

Linkkejä

Ei kommentteja: