keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Windows 7 SP1 julkaistu


Windows 7 ensimmäinen Service Pack on julkaistu. SP1 ei tuo Windows 7:ään juuri mitään oleellista uutta verrattuna jo aikaisemmin erillisinä päivityksinä julkaistuihin päivityksiin. SP1 kannattaa silti asentaa koneelle tuotetuen ja päivitysten jatkuvuuden vuoksi.

Windows 7 SP1 on saatavilla Windows Updaten kautta suoraan Windowsista käsin (suositeltava tapa), sekä erillisenä pakettina.

Ongelmia Windows 7 SP1 asennuksen jälkeen?

Itse huomasin, ja olen lukenut joistain kommenteista myös, että Windows 7 SP1 asennuksen jälkeen saattaa esiintyä erinäisia ongelmia, joihin tuntuu auttavan ylimääräinen uudelleenkäynnistys.

Itselläni oli ongelmana mm. että WebMon ei suostunut toimimaan, samoin Network Meter -pienoisohjelma ei löytänyt yhtään verkkokorttia. En jaksanut katsella enempää, vaan käynnistin vielä kertaalleen koneen uudelleen, ja sen jälkeen kaikki on toiminut normaalisti.

Joten, käynnistä kone vielä kerran uudelleen SP1 päivityksen jälkeen, vaikkei Windows sitä erikseen enää vaatisikaan.

Linkkejä

4 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Tuleeko sp1 mukana WAT Update (KB971033)? Olisiko linkkiä listaan, jossa olisi kaikki päivitykset mitä sp1 sisältää?

neko kirjoitti...

En tiedä, eikä myöskään kiinnosta, sillä jos käytössä on aito Windows 7, ei ole mitään väliä onko mukana ko. päivitys vai ei.

Teemu kirjoitti...

Jos käytössä on ilmainen Windows 7 Professional ja kielen on vaihtanut Vistalizatorilla, on WAT vähintään häiritsevä. Siksi kysyin.

neko kirjoitti...

Ei SP1 päivitystä kannata kieliongelman takia lykätä, vaan poistaa Vistalizatorilla asennetut kielet, ja muuntaa kieli esim. näiden ohjeiden mukaan (Tapa 2).