keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Dropboxin asennuksesta normaalille/useammalle käyttäjätilille Windows 7/Vistassa

Windows 7/Vistan myötä yhä useampi on alkanut käyttämään normaalia tiliä päivittäisessä käytössä. Tämä kuitenkin aiheuttaa hienoisia haasteita, jos jokin asennettava ohjelma on huonosti suunniteltu.

Yksi esimerkki tällaisesta puolivillaisesta suunnittelusta on Dropboxin asiakasohjelma. Se asentaa itsensä normaalin Program files -kansion sijaan käyttäjäkohtaiseen AddData -kansioon (%appdata%). Tälle on looginen selitys: jotta jokaisella käyttäjätilillä olisi mahdollisuus käyttää omaa Dropbox-tiliä (tosin toteutus ei ole ajateltu loppuun asti*). Jos siis ohjelman asennuksen käynnistää hiiren oikealla Suorita järjestestyksen valvojana, asentuu Dropbox vain tälle järjestelmänvalvojalle, ei muille käyttäjille. Joten jos haluat asentaa Dropboxin kaikille normaalin käyttäjätilin alaisuudessa, käynnistä Dropbxin asennus normaalisti (ilman että valitset Suorita järjestelmänvalvojana), ja anna asennusvelhon itse pyytää korotettuja oikeusia. Näin Dropbox asentuu kaikille käyttäjille (%appdata%\dropbox -kansioon).

*Dropboxin valitsemasta toteutuksesta voidaan olla montaa mieltä. Mielestäni järkevämpää olisi ollut asentaa itse ohjelma normaaliin Program files -kansioon, ja käyttäkohtaiset asiat sitten %appdata% -polkuun.

Linkkejä

Ei kommentteja: