torstai 2. syyskuuta 2010

True Image Home 2011 ilmestynyt

Suositusta levykuvaohjelmasta True Image Homesta on ilmestynyt vuosittainen päivitys. Jo pitkään True Image ei ole tarjonnut oikein mitään järkevää uutta perusasiansa, levykuvauksen lisäksi. Toki jokainen uusi versio tuo jotain uutta, mutta yleensä uutuudet ovat merkityksettömiä levykuvausta ajatellen. Moni onkin toivonut True Imagesta kaikesta "turhasta" karsittua kevytversiota, jonka hintakin luonnollisesti tulisi olla kevyempi. Mutta toiveet kaikuvat kuuroille korville.

Tämän kertainen päivitys toi mukanaan myös toisenlaisen ongelman: ohjelman käyttöliittymä ja jotkin toiminnot ovat muuttuneet radikaalisti. Esim. varmuuskopio ja siihen liittyvät ajastukset ovat nyt toisiinsa liittyviä toimia. Eli jos esim. poistat varmuuskopiot, poistuvat myös ajastukset. Mielestäni erittäin huono uudistus. Onneksi True Image tarjoaa mahdollisuuden viedä/tuoda varmuuskopioinnin asetukset, joten ne voi ottaa talteen.

Koska 2011-version käyttöliittymä on myllätty todella, eikä Acronis perinteisesti tarjoa enää vanhempia versioita, saattavat päivitetyt ohjeet tulla joillekin todella tarpeeseen, olkoonkin että peruskäytön käyttöliittymä on ymmärrettävissä ilman sen kummempaa tutkimista. Uudet True Image Home 2011 -ohjeeni auttanevat kuitenkin alkuun, jos uusi käyttöliittymä tuntuu vaikeahkolta. Myös vanhat ohjeet True Imagelle ovat kuitenkin säilytetty, sillä vanhempia versioita saattaa saada esim. Tietokone-aiheisten lehtien mukana yms.

Linkkejä


Ei kommentteja: