sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Hej då Google Maps - Helsingin Sanomat vaihtoi Bingiin

Kenellekään vähänkään enemmän Google Mapsia käyttäneelle ei lienee yllätys, että Google Maps harrastaa suomenkielisessä karttapalvelussaan pakkoruotsia. Google Maps käyttää usein kadun nimessä ainoastaan ruotsinkielistä nimeä, jos tilaa ei ole myös suomenkielisille nimelle. Melkoinen päätös! Onpa väitteitä Google Mapsin käyttävän jopa sellaisia ruotsinnos-väännöksiä, joita ei oikeasti ole olemassa. Mutta tämä on toisarvoista; ruotsinkielisten nimien käyttäminen on monelle ihan yhtä "hepreaa" oli kadun nimi oikein ruotsiksi tai ei.

Nyt nähdään ensimmäisiä tuloksia, kun Suomen suurin sanomalehti Helsingin Sanomat on siirtynyt käyttämään Google Mapsin sijaan Bingin karttoja. Syytä ei liene tarvitse selittää. Nyt katujen nimet avautuvat myös valtaosalle lukijoita.

Lämmin ja vilpitön kiitokseni Helsingin Sanomille. Pysyn lehden tilaajana edelleen jo pelkästään tämän takia.

Haluan erikseen mainita, että itse ruotsin opetukseen Suomessa, minulla ei ole pahaa sanottavaa. Mutta kun jokin hyödyllinen palvelu, kuten Google Maps on, rampauttaa palvelun käyttämällä nimistöä joista ei enemmistölle ole kuin haittaa, se on kritiikin aiheeni.

Linkkejä

Ei kommentteja: