tiistai 20. heinäkuuta 2010

Office 2010 myös suomeksi

Hieman yli kuukausi sitten suurimmille kielille (kuten englanti, espanja, japani jne.) ilmestynyt Office 2010 on vihdoin saatavilla myös suomenkielisenä. Uusi versio tuo joukon kaivattuja ominaisuuksia, joita jäi Office 2007:stä kaipaamaan. Mielestäni Office 2010 on Office 2007:n nähden sama kuin Windows 7 oli Windows Vistaan nähden; se millainen sen olisi pitänyt heti alkuun ollakin. Kaikki pienetkin asiat alkavat olla kohdallaan.

Yksi näistä pienistä, mutta tärkeistä muutoksista on mahdollisuus muokata valintanauhoja.

Toinen on ns. Backstage-näkymä, jolla on näkyvissä kaikki tarpeellinen tieto ja toiminnallisuus dokumenttien suhteen.Lisää Office 2010:n uusista ominaisuuksista löydät tästä.

Office 2007 ei ollut raskas, mutta silti tuntuu että Office 2010 on saatu edelleen kevyemmäksi. Esim. OpenOffice.org saa vain haaveilla tällaisesta keveydestä.

Office 2010 on ensimmäinen Officen versio joka on saatavilla myös 64-bittisenä. 64-bittistä versiota harkitessa on syytä tietää, ettei välttämättä kaikista lisäosista ole vielä saatavilla 64-bittisiä versioita. 32-bittinen Office 2010 toimii mainiosti myös 64-bittisessä Windowsissa, joten se lienee varmin vaihtoehto, ellet tarvitse käsitellä esim. todella paljon muistia vieviä dokumentteja.

Btw. Jos satut opiskelemaan hyväksytyssä oppilaitoksessa, sinulla on mahdollisuus saada todella edullisesti - vain 69 euroa - Office Professional Academic 2010, joka sisältää ohjelmat: Word, PowerPoint, Excel, Publisher, Access, OneNote ja Outlook.

Linkkejä

Ei kommentteja: