keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Windows -vinkkeihin vaihtoehtoisia CSS-tyylejä


Vihdoinkin jaksoin muokata Windows 7/Vista -vinkit -sivustoa siten, että sivustolla voi käyttää oletustyylin lisäksi vaihtoehtoista CSS -tyylejä. Vaihtoehtoja ei vielä tosin ole paljon, mutta niitä on tulossa lisää varmasti.

Tällä hetkellä on valittavina siis nykyinen oletuksena oleva tyyli, sama ilman taustakuvaa, Vista-vinkkien aikainen tyyli ja siitä myös ilman taustakuvaa oleva versio. Vaan eiköhän noillakin pärjää toistaiseksi, jos on esim. ongelmia lukea tekstiä taustakuvan kanssa. Antaa siis ainakin ideaa tulevasta.

Eri tyylejä voi valita Windows 7/Vista -vinkkien etusivun valikosta. Tieto valitusta tyylistä tallentuu selaimeen evästeellä, joten ne tulee olla sallittuna. Itse CSS -tyylitiedostojen lataus ja vaihto käyttää JavaScriptiä. Jos et saa vaihdetuksi tyyliä, tarkista että selaimessasi on JavaScript käytössä (jos käytät Firefoxissa NoScript lisäosaa, varmista että kapsi.fi on sallittujen listalla). Ilman evästeitä/JavaScriptiä käytettään oletustyyliä.


HUOM! Koska Windows vinkit -sivuissa on paljon huonoa HTML-koodia, voi paikoitellen joissain sivuissa olla ongelmia eri tyylien kanssa (esim. mustaa tekstiä tummalla pohjalla). Korjailen näitä mahdollisuuksien mukaan mahd. pian, mutta jos löydät jonkun ongelmallisen sivun, pyydän että jätät palautetta vaikka tähän kirjoitukseen.

Lisäys 3.6.10: Nyt on kaksi tyyliä lisää, simppeleitä, mutta tarkoituksella. Nyt luulisi viimeistään näkevän heikommalla näölläkin varustettu käyttäjäkin :)


Linkkejä

Windows 7/Vista -vinkit

Ei kommentteja: