keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Opera ei vain osaa

Opera julkaisi juuri 10.60 betan (build 3422), jossa mm. tuodaan HTML5 -tuki Operaan. Samalla Opera jo perinteeksi muodostuneella tavalla rikkoi Googlen palveluita: tällä kertaa ei toimi Google Docs, eli Google dokumentit. Operan blogin kommenteissa jotkut tosin väittävät, että täysin puhtaalla asennuksella (eli siis uudella profiililla) Google Docs toimisi, mutta eihän tuollainen ole mikään ratkaisu. Kyllä ulkoinen palvelu luulisi toimivan, oli profiili vanha tai uusi. Ainakin pitäisi kertoa mitä vanhasta profiilista pitää muuttaa/poistaa, jotta niinkin tärkeä palvelu kuin Google Docs on, toimisi. Minä katson, että Opera on, jälleen kerran, mokannut. Vaan mitäpä muuta Operalta voisi odottaakaan, sillä yleensä julkaisuversioissakin on yleensä pahoja bugeja. Sinänsä tämä alkaa olla julkaisuvalmis, että tämä kaatuilee ihan tuosta vain tavallisella selailulla.

Harmi ettei Operan tilalle oikein ole kunnollista vaihtoehtoa, sillä esim. Firefox ei ole minulle edes harkitsemisen arvoinen. Google Chrome on nopeudessa lähellä Operaa, mutta jokin siinäkin vain tökkii. Opera olisi niin hyvä selain, kunhan se ei aika ajoin rikkoisi toimintaansa eri sivustojen kanssa. Jopa laajennuksien puutteiden kanssa on tottunut elämään, kiitos käyttäjien JavaScriptien, mutta kyllä tämä selainviritys pitäisi toimia edes keskeisten sivustojen kanssa. Enkä edes vaadi, että Opera toimisi vaikka Office Web Appsin kanssa, sehän olisi Operalta ihan liikaa vaadittu.

Lisäys 17.6.10: Uusi build 3426 ei tuonut parannusta (yllätys), mutta versiotiedot ovat Operamaisesti rempallaan. Opera 10.60 build 3426 väittää olevansa 10.50, ja Operan päivitystarkistus tarjoaa "uudemmaksi" versioksi 10.53 versiota. Hyvin menee Opera.


Linkkejä

Viimeisin Operan beta/RC

Ei kommentteja: