perjantai 25. kesäkuuta 2010

Office Live - se parempi ilmainen vaihtoehto


Office Live -ohjelmat, tekstinkäsittelyyn Word Web App, taulukkolaskentaan Excel Web App, esitysgrafiikkaan PowerPoint Web App ja muistiinpanoille OneNote Wep App, ovat ilmainen ja näppärä vaihtoehto omalle koneelle asennettavalle toimisto-ohjelmistopaketille. Sen lisäksi että se on ilmainen, jolla se kilpailee esim. OpenOffice.orgin kanssa, Office Livella voidaan tallentaa tiedostot nettiin, jolloin ne ovat käytössä missä tahansa on käytettävissä internet ja asianmukainen selain. Tällä nettitallennuksella Office Live kilpailee vastaavasti Google dokumentin (Google Docs) kanssa, jonka se pesee mennen tullen ja palatessa.

Itse olen tehnyt Google dokumenttiin muistiinpanoja niin koulussa, töissä että kotona. Google dokumentin ikävä puoli on siinä, että se sekoilee sisennysten ja otsikoiden yms. muotoilujen kanssa. Word Wep App on toista maata: kaikki asettelut on helppo asettaa ja ne pysyvät asetetulla tavalla. Office Liven ainoa haittapuoli on, ettei se toimi esim. Operalla. Toisaalta, vähänkään monimutkaisempi palvelu toimii harvoin Operan kanssa, joten se siitä.

Tietenkään web-pohjainen tekstinkäsittelyohjelma ei vedä vertoja oikealla, mutta kyllä tämä on mielestäni paljon parempi ilmaisvaihtoehto oikealle MS Officelle kuin esim. kankean raskas OpenOffice. Jo pelkästään käyttöönoton helppous vie voiton OpenOfficesta: Office Live on käytettävissä heti, kunhan käytössäsi on Live-tunnukset ja normaali toiminnoin varustettu selain. Tiedostot voi tallentaa verkkoon, joten niihin pääsee käsiksi mistä vain. Ei tarvitse olla toimisto-ohjelmapakettia asennettuna koneella.

Linkkejä

Office Live
Google dokumentit
OpenOffice.org

Ei kommentteja: