sunnuntai 30. toukokuuta 2010

En suosittele enää Afterdawnia

Olen ollut uskollinen AD:n käyttäjä jo kohtuullisen pitkään, syksyllä tulee 5 vuotta. Olen ohjeissani yms. suositellut AD:ia paikkana kysyä apua erinäisiin tietotekniikan onglelmiin. Vaan en suosittele enää. Pikkuhiljaa on vain alkanut nyppimään AD:n ylläpidon/moderaattoreiden/whatever asenne.

Jo pitkään olen kritisoinut että Windowsille varattu keskustelu on Windows-ongelmat, mutta vastaavat Linux- ja Mac-alueet ovat Linux-keskustelu ja Mac-keskustelu. Aika asenteellista? Samoin olen pyytänyt pientä lisäystä alueen kuvaukseen, eli mainintaa että apua kysyvä mainitsisi käyttämänsä Windowsin version. Tästä olisi varsinkin nykyään apua, kun käytössä on kaksi niinkin erityyppistä Windowsia kuin XP ja 7/Vista. Voitte tästä lukea miten asiassa kävi. Edes ns. sivustouudistus ei tuonut tätä pientä, mutta tärkeää asiaa (koko uudistus taisi olla vain ns. keisarin uudet vaatteet -tyyppinen, jos saan sanoa).

AD:ssa on tunnetusti sisäänpäin lämpiävää porukkaa, asia joka toki on arkipäivää varmaan kaikilla foorumeilla. Luonnollisesti arvaatte, etten kuulu ns. oikeaan porukkaan AD:ssa ja kun näin on, sen tuntee helposti nahoissaan. Niinpä sain joku kuukausi sitten bannit, postattuani ns. ORLY -kuvan vastauksena ääliömäiseen viestiin. Huomaa että viestissä johon vastasin, mainostettiin AD:n omistamaa download.fi -osoitetta.
Yamanekoa vähän lapsetti

AD:n moderaattori perusteli sitten saamaani bannia toisessa viestiketjussa:
"Nämä "o'rly" tai "in b4f0r3 t3h close" gif animaatiot/kuvat ovat täysin asiaankuulumattomia postauksia ja mikäli senior / addicti näitä alkaa viljelemään 2 pv temp ban on täysin aiheellinen, 2pv temp ban on juurikin "pieni näpäytys", joka muistuttaa että aD:ssä on nollatoleranssi kaikenlaiseen pelleilyyn."
Aika hassua, että moderaadon mielestä minä oikein "viljelen" orly -kuvia, sattui näet olemaan 2. kuva päälle 4300 viestistä. Mutta ok, pitää olla tiukka linja ja tasapuolinen, eikä minua oikeasti ansaitut bannit haittaa.

Mutta se on alkanut nyppimään minua, miten AD:ssa tunnutaan suhtautuvan piratismiin; Usein keskusteluissa näkee moderaattorien toruvan heitä, jotka arvostelevat esim. piraatti-Windowsiin apua pyytävää. Eikä AD:ssa näytä saavan banaania siitä, että laittaa kyseenalaisia linkkejä vaikka toki linkit poistetaan (vrt. sitten linjaa orly -kuviin, tasapainoinen linja eikö?). AD:lla onkin hyvä kysyä apua piraatti-Windowsiin, jos sellaiset omaat. Tällainen mielikuva ainakin minulle on jäänyt, voi toki johtua siitä, että olen itse niin piratismia vastaan, jolloin tuollaiset asiat pistää silmään.

Kolmas on se, ettei AD:ssa saa apua, jos et kuulu oikeaan porukkaan. Ongelma ei näytä kiinnostaneen AD:n ylläpitoa. No, selvitin muuten mistä em. kirjautumisongelma johtui (vika oli AD:n puolella), mutta enpä viitsi sitä tässä julkisesti kertoa. Selvittäkööt itse jos tarvetta tulee.

Eli tässä syitä, miksi en enää ohjeissani suosittele AD:ia, vaan mieluummin TechBBS:ää.

Linkkejä

  • TechBBS - paras suomenkielinen tietotekniikkafoorumi
  • Virustorjunta.net - haittaohjelmakeskustelut
    (7.4.17: Valitettavasti näyttää siltä, että Virustorjunta.net on lopettanut toimintansa. Mitään ilmoitusta asiasta ei ole annettu, mutta sivustolle ei ole päässyt enää viikkoihin, joten voinee olettaa foorumin kuolleen.)

Päivitys 7.4.17:  MuroBBS:n lin­kit vaih­det­tu Suo­men par­haim­paan tie­to­tek­niik­ka­foo­ru­miin TechBBS:ään, sekä maininta Virustorjunta.netin kuolemasta.


Ei kommentteja: