lauantai 1. toukokuuta 2010

Adobe Creative Suite 5 - Photoshopissa pitkästä aikaa uutta

Adobe PhotoshopAdobe IllustratorAdobe InDesignAdobe Acrobat 9 ProAdobe Flash Catalyst
Adobe Flash ProfessionalAdobe Flash BuilderAdobe DreamweaverAdobe FireworksAdobe Contribute
Adobe PremiereAdobe After EffectsAdobe SoundboothAdobe OnLocationAdobe Encore
Paljonhan tästä on jo kirjoitettu, mutta Adobe Creative Suite sisältää pitkästä aikaa jotain oikeasti mielenkiintoista. Itse varsinkin odotin Photoshopin Sisällön tiedostavaa täyttö (Content-Aware Fill)- ja Nukketeatterin käyristysmuunnos (Puppet Warp) -toimintoja*. Varsinkin sisältötietoinen täyttö osoittautui mainioksi työkaluksi.

* Suomenkieliset hassuhkot termit ovat Adoben itsensä käyttämiä :)

Itselleni, siirtyessäni CS3 -> CS5, yksi pieni, mutta hyvä parannus Photoshopissa on myös välilehdet, itse olen kaivannut ominaisuutta ties kuinka kauan (tulivat ilmeisesti jo CS4:ssa, mutta itselläni ei ollut syytä päivittää siihen).

Myös HDR -kuvien kanssa kikkailuun on tullut paranneltuja työkaluja, HDR Pro ja HDR toning (jälkimmäinen yhden kuvan kanssa muokattaessa).

Ja viimeisenä, vaan ei vähäisempänä, Photoshop tulee nyt myös 64-bittisenä versiona. Toki, jos on ostanut jotain plugareita, pitää nekin päivittää 64-bittiseen, mikäli on saatavilla. Mukana tulee onneksi myös "tavallinen" 32-bittinen Photoshop. Myös Premiere ja After Effects on 64-bittisenä versiona.

Tässä vain erittäin lyhyesti paketista, en ole oikeastaan kuin Photoshopiin ehtinyt hieman tutustua, onhan se kuitenkin (ainakin minulle) se tärkein ohjelmisto koko paketissa.

Linkkejä

Ei kommentteja: