lauantai 3. huhtikuuta 2010

Voi tätä Operaa

Ei voi muuta sanoa. Eikä noilla kaatumalokeilla mitä Operalle lähetetään, tunnu olevan mitään vaikutusta minnekään.

Opera puski 10.50 version kiireellä ulos, jotta se saisi uuden version, kun Operan aloitteesta ja EU:n pakottamana Windowsin selainvalikko otettiin käyttöön. Vaan turhaa oli kiire, koska ampuvat vain itseään jalkoihin keskeneräisellä tekeleellä. Ja kuten arvata saattoi, Windowsin selainvalikko ei tuonut Operalle merkittävästi lisää käyttäjiä.

Nyt on menossa jo 10.52 version snapshotit, vaan monet jo 10.50 aikaisissa alfa/beta/RC -testauksissa esiin tulleet bugit ovat edelleen korjaamatta. Operalla ei tosin koskaan ole välitetty mitenkään erityisesti korjata selaimen ongelmia, vaan on pyritty keksimään muka uusia toimintoja (kuten vaikka ääliömäinen Opera Unite). Mutta kyllä tämä on vaan on yksi kaatumatautinen p**ska. Ei voi muuta sanoa.

Harmi että tämä selain on niin selkäytimessä, ettei muiden selainten käyttäminen ole niin vain helposti toteutettu toimenpide. Ja ainahan sitä toivoisi, että Opera korjaisi bugit pois... vaan toistaiseksi se jää haaveeksi, sillä Opera keskityy valittamiseen sen sijaan että kehittäisivät selaimestaan sellaisen, että se kiinnostaisi käyttäjiä.

Ei kommentteja: