torstai 4. maaliskuuta 2010

Epämääräiset kiikarimyyjät - mitä ihmettä?

Onko kukaan muu törmännyt Helsingissä omituisiin tyyppeihin, jotka kaivavat, usein jostain muovikassista, kiikarit ja alkavat kaupata niitä? Itselleni on tullut nyt kolme eri myyjää vastaan parin kuukauden sisällä, viimeksi tänään. Ja kaikki nämä tapaukset ovat eri puolelta Helsinkiä.

Kaksi ensimmäistä alkoi höpistä, että osta tästä hyvät pimeänäkökiikarit, tms. sössötystä josta ei tahdo saada selvää. Tuntuvat olevan nämä myyjät tuolta Itä-Euroopasta päin. Olen välittömästi kertonut, että ei kiinnosta, en osta, mutta jatkavat ja pienentävät hintaa epätoivoisesti. Yleensä olen päässyt eroon vasta kun sanon, etten ottaisi edes ilmaiseksi, kun en todellakaan tee moisilla vehkeillä mitään. Mitä ihmettä minä tekisin jollain pimeänäkökiikareilla? Ja jos tekisin, niin en ostaisi niitä joltain epämääräiseltä helppoheikiltä.

Tämän päivänen myyjä uskoi kerralla, kun sanoin ettei todellakaan kiinnosta, ja menin ohi. Aikaisemmat tapaukset ovat olleet sellaisia, että olen odottanut joko ratikkaa tai metroa, jolloin näillä pienyrittäjillä on ollut mahdollisuus jäädä lässyttämään jorinoitaan.

Mutta siis, mistä ihmeen kiikarikampanjasta tässä oikein on kyse?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on törmätty, tänään Helsingin Vuosaaren Columbuksen S-marketin parkkipaikalla.

3 miestä ja yksi nainen ainakin kuuluu heidän ryhmäänsä.

Näillä oli käytössään valkoinen paketti Mersu rek nro SA-436BN eli ei ole köyhää porukkaa ja ilmeisemmin huijaus kannattaa ja höynäytettäviä riittää.

Juurikin kiikareita yrittivät kaupata, mulle kun autoni oven aukaisin siihen oli tupsahtanut näistä nuorin, jolle sanoin, ettei kiinnosta varastetun tavaran ostaminen, tämä uskoi kerralla ja ihmettelin kun hänen kaverinsa näki vähän matkan päästä ja kysyi "halvalla kiikarit" niin sanoin saman hänelle, etten osta varastettua tavaraa ja eipä sen jälkeen tarvinnu myyjille vastailla.

Kattoin heidän autonsa rekkarin ja pistin poliisin vinkki-ilmoitukseen asiasta tiedot sekä soitin myös poliisille kun huomasin, että tämä sama porukka on ainakin Loviisan paikallilehden perusteella huijannut ihmisiä ja samaninen valkoinen paku rekkaritietoineen oli heillä tiedossa.

Ihmetyttää että miten noi voi jatkaa toimintaansa jos maaliskuun puolelta on rekisteritieto ollu tiedossa, luulis jäävän poliisin hakuun kiinni partioilla.

Kun otin sitä rekkaria ylös kännyllä niin se nainen pomppasi sieltä pakusta vihaisena ja kysyi jollain romanian kielellä millä lie että mitä mä sitä rekkaria tutkailen, mä sanoin aivan kylmästi "puhu suomea tai lähde lätkiin". Minä en pätkääkään kunnioita näitä hämärätyyppejä ja mulle ne ei tule aukomaan päätään.

Onneksi nämä tälläiset tapaamiset ovat aina lyhkäisiä, asiat pitää tehdä selväksi heti.

Toivottavasti jäävät nyt vihdoin kiinni, tosin uusia tulee varmaan tilalle ellei nyt tehdä jotain järkevää tälle asialle kuten kerjäämiskielto lakiin jne. ja paremmat seurantajutut EU:ssa ja porttikiellot.