torstai 18. helmikuuta 2010

Turkistarhaus - lopetettavako? Kyllä!!

Ensiksi, olen kaikkea eläinten oikeuksia rikkovia toimia vastaan. Olen todella vakavasti harkinnut, ja jo kokeillutkin, kokonaan kasvissyöjäksi siirtymistä, koska minua yököttää jo pelkästään koko "tuotantoeläin" -sana.

Eilen on kuulemma taas tullut TV:stä "eläinaktivistien" salaa kuvaamaa materiaalia, joka osoittaa, ettei edelleenkään turkistarhojen eläinten olot ole kunnossa. Olen omalla tavallani onnellinen etten nähnyt ohjelmaa. En toki tahdo laitaa päätä pensaaseen, mutta ahdistun todella, kun näen/kuulen eläinten huonosta kohtelusta. Ja se ei hyödyttäisi ketään. Kuulin asiasta vasta äsken aamu-uutisissa, jossa Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki haluaisi Suomen luopuvan kokonaan turkistarhauksesta.

Ensimmäinen asia joka juolahti mieleen, oli että kerrankin poliitikon suusta kuuluu tämä asia: todella, tämä täysin turha elinkeino tulisi lopettaa. Ja mielellään lopettaa todella nopeasti.

En usko politiikkaan, mutta nostan Sinnemäelle hattua, ja arvostus nousu silmissäni todella korkealle. Voi, kunpa nyt asioille alkaisi tapahtua.

Sitten iskee kyllä realismi päin kasvoja. Jos ns. sivistyneissä länsimaissa lopetetaan tällaiset elinkeinot, siirtyvät ne enenevässä määrin ulkomaille, tyypillisesti maihin joissa eläimillä ei ole mitään oikeuksia, esim. Kiinaan. Onko tämä se mitä todella haluan. En todellakaan, mutta en halua eläinten kärsimysten jatkuvan Suomessakaan. Melkoinen pattitilanne.

Jo esim. nyt Suomeen tuodaan kouluruoan raaka-aineeksi kananlihaa kiinasta. Voi vain kuvitella missä oloissa kanat siellä joutuvat olemaan, kun ne olot eivät ole hääppöiset ns. "sivistyneissä" länsimaissakaan.

Pistää vihaksi kyllä. Prkle.

Myönnän että tunnen alaa huonosti, tunnen myös tilannetta yleensäkin asian tiimoilta huonosti, johtuen juuri siitä, etten vain kykene katsomaan ohjelmia eläinten huonosta kohtelusta. Joten, jos sinulla on asiaan jotain kommentoitavaa, ole hyvä ja kommentoi.

Linkkejä

Sinnemäki kieltäisi turkistarhauksen
Oikeutta eläimille -yhdistys
Eläinoikeusyhdistys Fauna ry
Turkistarhaus kiellettävä (Varoitus: ei herkille katsojille)

Ei kommentteja: