tiistai 16. helmikuuta 2010

Tupakka haisee

Ja pahalle. Totta se on. Tupakoitsijatkin haisevat.

Mikä voi haista pahemmalle, kuin juuri henkoset vetänyt tupakoitsija, joka tulee sitten viereen esim. ratikassa? Tämä oikein tuntuu korostuvan pakkassäällä. Tätä hajua eivät tupakoitsijat edes itse haista, joten jos poltat, et luultavasti edes tiedä tätä etovaa hajua. Kenties tarpeet alleensa tehnyt laitapuolenkulkija vie vielä voiton.

Tupakka haisee myös kotonani, vaikkei meillä kukaan polta. Muutama naapuri lääkitsee vieroitusoireitaan parvekkeellaan jatkuvassa putkessa, joten varsinkin kesäisin saan tottua siihen, että meillä sitten haisee tupakka. Yölläkin heidän täytyy savuttaa. Mahtaa olla kovat tupakanhimot nistillä. Ja eikös tupakka pitäisi olla jotenkin kielletty muslimeilta? Ei näytä koskevan naapuriani... No, ei tuo olisikaan yhdestä naapurista kiinni, niitä kun on kuitenkin useampia, vaikka yleisesti tupakoitsijat ovat vähemmistöä. Pieni joukko saa terrorisoida enemmistöä hölmöläisen hommallaan. Jos tupakointi joskus kielletään kokonaan, tervehdin sitä ilolla.

PS. Olen itsekin polttanut. Elämäni paras päätös oli tupakoinnin lopettaminen, jo useampi vuosi sitten. Asia, joka ei nikotinistiltä niin vain onnistukaan, vaikka väittää tietysti voi aina.

Linkkejä

Tupakan orja, valitse vapaus
Tiukka linja: 3 puhuttelua + 2 varoitusta = Potkut tupakoinnista ruokatunnilla (oikea meininki!)

Ei kommentteja: