maanantai 1. helmikuuta 2010

Köyhän miehen Goo.gl Operalle


Tässä pikavinkki Operan käyttäjille, jotka haluavat Goo.gl -palvelun Operaan. Kyseessä on siis bookmarklet, eli pieni javascript, jonka avulla saat tämän kätevän osoitteenlyhentäjän myös Operaan. Muille selaimille on saatavissa kunnolliset lisäosat, joilla linkin tallennus leikepöydälle tapahtuu automaattisesti. Operaan vastaavia ei ole eikä tule, koska Operasta puuttuu kunnollinen API jotta vuorovaikutteiset lisäosat olisivat mahdollisia.

Alkuvalmistelut


Valitse tämän goo.gl bookmarklet -linkin päällä hiiren oikealla Bookmark Link... ja tallenna linkki haluamaasi paikkaan. Kannattaa valita myös valinta Show on personal bar, jolloin saat bookmarletin kuvakkeen personal bariin, josta se on helppo tarpeen tullen valita.

Käyttö

  1. Kun haluat lyhentää osoitteen, mene ensin haluttuun osoitteeseen.
  2. Valitse tallentamasi bookmarklet ja lyhennetty osoite näytetään pienessä ikkunassa. Valitettavasti osoite on itse kopioita leikepöydälle, mutta on tämäkin parempi toiminnallisuus kuin ei mitään, eikö?
  3. Lopuksi liitä osoite leikepöydältä tarvitsemaasi paikkaan.


Lisäys 20.4.10: Tässä parempi bookmarklet, ei tarvitse erikseen maalata, ainoastaan kopioida: Goo.gl with prompt for copying


Linkkejä

goo.gl with prompt for copying
Bookmarklet To Create goo.gl Short URLs In Firefox, Opera, Chrome And Other Browsers
Google kutistaa pitkät nettilinkit: Goo.gl (16.12.2009 Tietokone.fi)

Ei kommentteja: